Women in trouble van Susanne Kennedy en Boogaerdt/VanderSchoot is genomineerd voor de Friedrich-Luft-Preis 2018, een door de Berliner Post toegekende prijs voor de beste theateruitvoering uit Berlijn of Potsdam. De prijs is vernoemd naar de in 1990 overleden theaterrecensent Friedrich Luft en bestaat uit een geldbedrag van 7.500 euro.

Op donderdag 30 november 2017 ging Women in trouble in première in Berlijn, als coproductie van de Volksbühne en Theater Rotterdam. De aanwezige pers was te spreken over de ‘visueel verbluffende’ en ‘nagenoeg perfect uitgedachte theaterschepping’. Hoofdpersonage is Angelina Dreem, die zich ophoudt in een continu draaiend decor. Ze leeft in een soapwereld. Maar ook in de echte wereld. Angelina is ziek, ze heeft kanker. Naarmate het stuk vordert, komen steeds meer van haar dubbelgangers tevoorschijn, die van de ene ‘rabbit-hole-realiteit’ in de andere vallen.

Women in trouble bevindt zich, net als ander werk van Susanne Kennedy en Boogaerdt/VanderSchoot, op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Wanneer (en of) de voorstelling te zien is in Nederland, is nog niet bekend. Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot werken momenteel samen met Erik Whien aan de voorstelling Headroom, die in mei te zien is in Rotterdam.