After Hours

TR Young
di 13 dec - vr 16 dec
What to lose or to chose?

Makers van Collectief Het Paradijs en Theater Rotterdam slaan ook dit jaar weer de handen ineen om MBO theater talent podium te geven.

Om te ontsnappen aan de dagelijkse rush of juist op zoek te gaan naar wie we zijn staan we met ‘After Hours’ voor de poorten van een nachtclub. En juist voor die ingang schittert het Zijn van adolescenten in filmische beelden voorbij. Want voordat je de toegangspoort van een club binnenstapt om naar de gallemiezen te gaan, passeer je eerst een andere poort: de nacht.

Waar de één bij het vallen van de nacht naar bed gaat, ontwaakt juist de ander. Daar waar we los kunnen gaan in een warm bad van alcohol terwijl we ons onderdompelen in een zweterige massa.  Drugs en de herhalende beats van de muziek die als een trance op ons inwerken.

Een plek waar we onszelf kunnen zijn? Want is het ook niet dé plek van oppervlakkig contact, onveiligheid, gezien willen worden, neuken en geneukt worden, afwijzing, comazuipen, overdosis, collectieve eenzaamheid en het overschrijden van grenzen? En dan wanneer de zon opkomt we naar huis fietsen om in (een) bed te belanden waar daar de oorverdovende piepende stilte toeslaat die de avond echt onvergetelijk maakt. Waarom willen we grenzen opzoeken? Niet slapen, het dagelijkse vergeten, verliefd worden, harten breken en gebroken worden en die diepe confrontatie met onszelf aangaan? Wat bezielt ons in hemelsnaam om die club binnen te stappen?

‘After Hours’ is een rauwe, filmische voorstelling waarin we de mens laten zien die uit de beschutting treedt en het slachtoffer is van vooral onze menseigen onverdraagzame driften en angsten. Deze voorstelling is gemaakt met 9 mbo-studenten van de MBO Theaterschool door Collectief Het Paradijs, want dít vindt TR Educatie & Interactie belangrijk.

Team

Makers Collectief het Paradijs:  Luuk Weers, Ivar Schutte, Vincent van Woerkom Performers Mbo Theaterschool excellentiejaar: Chanel, Manisha, Rens, Sally, Shine, YP, Celeste, Sophie en Anne Fleur  Vormgeving John Thijssen Techniek Wim Bechtold en Sanne Fransen Producent Yoka van Zuijlen Educatie Bobbi Vlaspolder, Mynou van der Linden en Sudesca Janse Fotografie Vincent van Woerkom en Salih Kilic Met dank aan De hele TR crew, Marlou Stolk en de MBO Theaterschool