foto Michiel Devijver

The Interrogation

NTGent & IIPM / Milo Rau
wo 27 mrt en do 28 mrt
Een fundamentele ode aan het falen

De eerste samenwerking tussen bestsellerauteur Édouard Louis en regisseur Milo Rau resulteert in een zeer persoonlijke tekst over twijfel en falen.

Louis en Rau zijn al lange tijd vrienden, een vriendschap die is ontstaan uit hun gezamenlijke zoektocht naar een kunst van het echte. "De kern van theater is hetzelfde als in literatuur: laten zien wat moeilijk te tonen is. Theater mag geen veilige plek zijn", schreef Louis over Rau's toneelstuk Family.

Met de voorstelling The Interrogation presenteren ze nu een zeer persoonlijke tekst over twijfel en falen. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Louis en Rau in het voorjaar van 2021, oorspronkelijk in opdracht van Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGent, maar is nooit in première gegaan. Nu is het eindelijk live te zien. Uitgevoerd door NTGent Global Ensemble-acteur Arne De Tremerie, is The Interrogation een "demonstratie van kwetsbaarheid", een moment van poëtische stilstand.

Kunnen we ontsnappen aan onze biografie via kunst, of is kunst slechts de registratie van een mislukte bevrijding? "Het is een diep melancholisch stuk, een fragmentarisch stuk, een teder stuk", zoals Louis en Rau zeiden in een interview - een voortdurende uitwisseling over theater en werkelijkheid, falen en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn.

 

Team

text Edouard Louis, Milo Rau direction Milo Rau dramaturgy Carmen Hornboste llight design Dennis Diels, Ulrich Kellermann (on tour) production NTGent, International Institute of Political Murder (IIPM) coproduction Internationaal Theater Amsterdam, Kunstenfestivaldesarts Brussel