foto: Hannemijn de Grood

Homme

LAVA COLLECTIVE
za 6 apr 20:15
Een blik op de man, van speelse jonge honden tot strijdende alfamannetjes
  • 6 apr
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Twee dansers en een muzikant gaan de thema’s broederschap en manhaftigheid te lijf. Homme gaat over verbroedering, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het bijbelverhaal van Kaïn en Abel. 

Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen, naar een balans van geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek. 

Homme is de derde voorstelling van choreografe Patricia van Deutekom bij Lava Collective. Geloof, menselijke emoties, actie-reactie zijn terugkerende thema’s in haar werk. Wat ze in Furia (2022) en La despedida (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in Homme

Lava Collective maakt voorstellingen voor liefhebbers van dans, muziek en theater. De menselijke emotie speelt daarin altijd een belangrijke rol. Artistiek leidster Pauline Deutekom wil in haar werk schoonheid laten doorschemeren in rauwheid. 

Team

concept Patricia van Deutekom choreografie Lava Collective onder leiding van Patricia van Deutekom compositie Evelien van den Broek live uitvoering Stefanie Janssen met Jefta Tanate en anderen