151128 Korzo - Dansclick 17 (2).jpg

DansClick 17

Fernando Hernando Magadan & Shailesh Bahoran/Korzo producties
za 28 nov 20:30 - 22:30
  • 28 nov
    20:30 - 22:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Ontdek en ontmoet de choreografen van de toekomst!

In de succesvolle DansClick-reeks wordt de nieuwste generatie dansmakers voorgesteld aan het publiek. Een DansClick avond begint met een videoportret van de makers. Na afloop van de voorstelling worden de bezoekers uitgenodigd op het podium voor een Après Dans. Hier kan men onder het genot van een drankje napraten met de artiesten. In deze 17e editie van DansClick presenteert Korzo producties twee zeer diverse choreografen: hiphopwonder Shailesh Bahoran en NDT-talent Fernando Hernando Magadan.

Urban danser Shailesh Bahoran brengt een opwindende mix van hiphop, popping, breakdance en Indiase dans. In Lalla Rookh blaast hij een ontroerend Hindoestaans verhaal nieuw leven in. NDT-danser Fernando Hernando Magadan geeft met het tragikomische duet (d)elusive minds zijn visitekaartje als choreograaf af. De voorstelling, op muziek van Schubert, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een patiënt met het syndroom van Capgras: een psychische aandoening waarbij iemand ervan overtuigd is dat een persoon vervangen is door een dubbelganger.


Meer van Korzo
Korzo is een van Nederlands grootste dansproducenten. Naast de choreografen van DansClick stellen we dit seizoen ook nog andere getalenteerde dansmakers aan u voor met hitvoorstellingen uit het CaDance Festival. Multi-talent Amos Ben-Tal (10 dec), internationaal toptalent Iván Pérez (6 apr) en prijswinnend choreograaf Joeri Dubbe (12 mei). Get Close To Talent!

-----------------
EXTRA workshop Lloyd Marengo

Voorafgaand aan deze voorstelling kun je deelnemen een workshop Popping en Hiphop van Lloyd Marengo.

Loyd Marengo kwam in de vroege jaren tachtig in het Oude Westen te Rotterdam in aanraking met hiphop. De cultuur heeft hem vanaf dat moment nooit meer losgelaten. Naast Electric Boogie/Popping is hij ook gespecialiseerd in breakdance en is binnen en buiten de Nederlandse grenzen een bekende. Hij heeft dan ook een aantal grote optredens op zijn naam staan, waaronder de Olympische Spelen in Athene. Bovendien is Lloyd te zien in verschillende videoclips, televisieshows en theatervoorstellingen als danser en choreograaf zoals So you think you can dance.

Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Locatie: haltheater
Prijs: € 15,00 (workshop + voorstellingsbezoek) 

Beperkte plaatsen beschikbaar. Bij aankoop van een kaartje voor de voorstelling kun je onder extra's aangeven of en met hoeveel personen je de workshop wilt bezoeken.

Deze voorstelling en workshop zijn onderdeel van het Jonge Harten Festival Rotterdam.

Team

Lalla Rookh Regie en choreografie Shailesh Bahoran i.s.m. de dansers Muziek Rik Ronner Met Herrold Anakotta, Gaffar Binda, Kevin van der Kleij, Navin Roepan, Naïma Souhaïr en Sharani Sowikromo

(d)elusive minds Concept en choreografie Fernando Hernando Magadan Muziek Schubert (trio voor piano, viool en cello in Es) Met Katherine Cowie en Dominic Santia