160422 DNA 4- Pax Europa, fotograaf Studio_Matusiak-_Paulina_Matusiak_&_Eddy_Wenting.jpg

Pax Europa

De Nieuw Amsterdam/t,arsenaal mechelen
vr 22 apr 20:30 - 21:40
  • 22 apr
    20:30 - 21:40
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Kleine verhalen van de nieuwe Europeanen

Europa was volgens de Griekse mythe een beeldschone koningsdochter die ontvoerd werd door oppergod Zeus. Naar haar werd een werelddeel genoemd. Inmiddels is Europa een oude dame. Ze is veranderd, maar heeft haar aantrekkingskracht nog niet verloren.

In Pax Europa klinken stemmen van mensen van over de hele wereld. Het gaat niet om de grote nieuwsgebeurtenissen, maar juist om de kleine, intieme verhalen van bewoners, reizigers en vluchtelingen uit alle windstreken die nu samenleven op Europese bodem. De persoonlijke verhalen samen werpen een licht op het Europa van vandaag en morgen. Hoe denken deze verschillende mensen over het Europa van nu? In hoeverre is er sprake van een gemeenschappelijk verleden? En wat betekenen de grote ontwikkelingen in het Europa van nu voor onze toekomst?

De Vlaams-Marokkaanse auteur Fikry El Azzouzi schrijft speciaal voor Pax Europa een nieuwe tekst. De regie is in handen van Mokhallad Rasem, geboren in Bagdad en nu zes jaar actief in België, waar zijn werk werd geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival.

Team

Regie Mokhallad Rasem Idee en initiatief Sabri Saad El Hamus en Michael De Cock Tekst Fikry El Azzouzi Eindregie Gerardjan Rijnders Met Werner Kolf, Aminata Demba, Sabri Saad el Hamus en anderen