151125 Toneelschuur- Smekelingen, foto Annaleen Louwes.jpg

Smekelingen

Toneelschuur Producties/Olivier Diepenhorst
wo 25 nov 20:30 - 22:00
  • 25 nov
    20:30 - 22:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Tegen wil en dank de oorlog in

Zijn wij moreel verplicht om in actie te komen tegen onrecht? Moeten we dan ook betrokken raken bij oorlogen waar we niet om gevraagd hebben?

Theseus, held en koning van Athene, ziet zich in Smekelingen geconfronteerd met een oorlog waar hij zich tegen wil en dank mee moet bemoeien. Als slachtoffers van de oorlogsmisdaden van Thebe een beroep doen op Theseus, trekt hij met de inwoners van Athene ten strijde. Maar een oorlog om humanitaire redenen is ook een oorlog.

Regisseur Olivier Diepenhorst: “Smekelingen, geschreven rond 420 voor Christus, ten tijde van de Peloponnesische Oorlogen, geeft een haarscherpe analyse van hoe onze westerse democratie onder druk komt te staan, door de steeds onoverzichtelijker wordende internationale politieke situatie. Met Smekelingen wil ik een voorstelling maken waarin ons gevoel van politieke en morele superioriteit wordt bevraagd en uitgedaagd.”

Smekelingen is de derde voorstelling van Olivier Diepenhorst bij Toneelschuur Producties, na Ashes to ashes (****De Volkskrant) en Stilte (****NRC).

_____
Collecte Bed Bad Brood en Begeleiding
Na afloop van deze voorstelling collecteren we actief voor het vluchtelingenprogramma van De Pauluskerk, Bed Bad Brood en Begeleiding!

Team

Regie Olivier Diepenhorst Tekst Euripides Met Kirsten Mulder, Martijn Nieuwerf, Justus van Dillen, Matthijs IJgosse en anderen