15 dec 2017

Stand Down

Bloet / Black Box Revelation / Jan Decorte
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Robeco kleine zaal
    vr 15 dec
    20:30 - 22:00
    Geweest

Jan Decorte verlaat de klassieken en vertelt over zijn eigen leven

Stand down is een voorstelling die Jan Decorte móet maken. Uit de behoefte om over zijn bewogen leven te vertellen. Als blijk van strijdlust om – ondanks alle tegenwind waarmee hij geconfronteerd wordt – toch koppig door te gaan op zijn eigen parcours. Uit aversie tegen de toenemende pulp en de overkill aan stand up comedy. De voorstelling betekent een breuk in het oeuvre van Jan Decorte.

Na een reeks herschrijvingen van klassieke teksten wordt slaat Decorte met Stand down een nieuwe weg in. Hij verlaat de klassieken, maar niet de grote waarheden en mysteries die de klassieken in zich dragen. Liefde en dood blijven centraal staan. Het samenvallen van leven en kunst wordt radicaler dan ooit.

In de musici Jan Paternoster en Dries Van Dijck van Black Box Revelation vinden Jan Decorte en Sigrid Vinks van Bloet hun gedroomde partners in crime. De compromisloze heftigheid van Black Box Revelation past uitstekend bij de manier waarop Bloet in het theater en in de kunst actief is. Paternoster en Van Dijck spelen een speciaal gemaakte soundtrack.

 

In BRUZZ: een interview over Stand Down

Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems
Foto: Danny Willems

Team

Tekst en regie Jan Decorte Muziek Black Box Revelation Met Jan Decorte, Sigrid Vinks, Jan Paternoster en Dries Van Dijck Vormgeving Jan Decorte en Johan Daenen

Ik wil meer weten over