21 feb 2018
23 feb 2018

Romeo en Julia

Toneelgroep Oostpool
Data & tickets
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Robeco kleine zaal
  wo 21 feb
  20:30 - 22:40
  Geweest
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Robeco kleine zaal
  do 22 feb
  20:30 - 22:40
  Geweest
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Robeco kleine zaal
  vr 23 feb
  20:30 - 22:40
  Geweest

Een brutale bewerking met behoud van de poëzie

Niemand weet waarom de haat begon. Twee families hebben een vete, al decennia lang. De polarisatie heeft zijn giftige invloed in het dagelijks leven van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en zoeken de confrontatie. Beide partijen beweren voor vrede te zijn, maar het is een vrede die met geweld in stand gehouden moet worden. Tussen al het geweld, het testosteron en de wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen.


Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van Shakespeares klassieker over de krachten die boven alles uitstijgen: haat en liefde. Twee geliefden kiezen voor elkaar, recht tegen de stroom in, maar hun radicaliteit leidt tot zelfvernietiging. Intussen hebben ze wel ruimte voor verandering gemaakt. Liefde is kennelijk niet genoeg; er zijn slachtoffers nodig om de haat te doorbreken.

Romeo en Julia
gaat over jonge mensen. Azzini koos dan ook voor jong talent. Dieuwertje Dir en Abe Dijkman zijn Julia en Romeo. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maakten een brutale bewerking met behoud van de poëzie van het origineel.

Team

Tekst William Shakespeare Bewerking Jan Hulst en Kasper Tarenskeen Regie Marcus Azzini Vormgeving Koen Steger Met Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Dieuwertje Dir, Bart van den Donker, Yannick Jozefzoon, Michael Muller, Chris Peters en Mirjam Stolwijk

Ik wil meer weten over