28 feb 2018

Para

KVS / Bruno van den Broecke
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    wo 28 feb
    20:15 - 21:45
    Geweest

De tragiek van vredesmissies

RONDOM DE VOORSTELLING

Op woe 28 feb wordt vooraf een inleiding en na afloop een nagesprek gegeven.

  

 

 inleiding
              Woe 28 feb 19:45


  

 

 Nagesprek
              Woe 28 feb, 21:50

 

Bruno Vanden Broecke is de koning van de monoloog... Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie.” (De Standaard)

Negen jaar na hun internationaal bejubelde Missie gaan auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen aan het werk.

Na de missionaris laat Van Reybrouck de militair aan het woord. Hij duikt daarvoor in een vergeten geschiedenis: de Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. Twee jaar lang ploegde Van Reybrouck door de archieven. Hij interviewde paracommando’s die deelnamen aan de operatie, zowel officieren als gewone soldaten.

Para wordt geen aanklacht of lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van internationale ‘vredesoperaties'. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

"In Para bewijst Bruno Vanden Broecke een van de grootste acteurs van zijn generatie te zijn." (Focus Knack)

“Het verhaal van zoveel internationale missies, in elk detail raak getroffen.” (De Volkskrant )

In gesprek met… Francisco van Jole

Francisco van Jole is journalist en eindredacteur van Joop. Vorig seizoen presenteerde hij een talkshow rondom de Amerikaanse verkiezingen. Vanavond zit hij in de zaal bij Para. Voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling gaat hij samen met Simone van Hulst graag met je in gesprek om ervaringen uit te wisselen.

19:45-20:00 uur voorgesprek in het Haltheater
20:15-21:45 uur Para
21:50-22:20 uur nagesprek in het Haltheater

Een aantal bekende Rotterdammers stelden hun persoonlijke lijst van niet-te-missen-voorstellingen samen in de seizoensbrochure van Theater Rotterdam. Wij nodigden een aantal van hen uit om één van deze voorstellingen te bezoeken en daarover op de avond zelf in gesprek te gaan met het publiek.
 

 

Team

Tekst David Van Reybroeck Regie Raven Ruëll Vormgeving Leo De Nijs Met Bruno Vanden Broecke

Ik wil meer weten over