21 mrt 2018
22 mrt 2018

Othello

Het Nationale Theater
Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?
Data & tickets
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Kleine Zaal
  wo 21 mrt
  20:30 - 22:30
  Geweest
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Kleine Zaal
  do 22 mrt
  20:30 - 22:30
  Geweest

Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.
 

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt regietalent Daria Bukvić (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares tragedie, confronterend en met een vleugje humor. In haar versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?
 

Bukvić studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In 2014 maakte ze Nobody home, de eerste voorstelling bij haar eigen stichting. De persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015. Met haar jongerenvoorstelling Jihad wilde ze radicalisering onder scholieren bespreekbaar maken. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst. Bukvić is voor vier jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking van Othello. Werner Kolf speelt de titelrol.

 

Lees ook in het NRC: 

 

Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper

Team

Tekst William Shakespeare Vertaling Esther Duysker Regie Daria Bukvić Met Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Joris Smit

Ik wil meer weten over