29 mrt 2018

Kylián4all

Introdans
Hoogtepunten uit het oeuvre van Jiří Kylián
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    do 29 mrt
    19:30 - 21:15
    Geweest

In het programma KYLIÁN4ALL presenteert Introdans met veel trots een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van meesterchoreograaf Jiří Kylián. De familievoorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. 

Trompe l'oeil (1996) is een luchtige potpourri van mime-achtige scènes, met een dans voor opwindpoppetjes en een duet waarin het altijd en overal mobiel bellen op de hak wordt genomen.

Het absurdistische Sechs Tänze (1986), op Mozarts Deutsche Tänze, is een ode aan de componist die in Kyliáns ogen hét voorbeeld is van iemand die ondanks zijn vroege dood het leven in al zijn rijkheid, fantasie, clownerie en gekte begreep. Een kolderieke maskerade met poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes en beteuterde pruilmondjes.

Kylián maakte Chapeau voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005. Hij nam daarmee zijn hoed af voor de koningin en putte inspiratie uit haar omvangrijke hoedencollectie.

Indigo Rose is gemaakt als een bont geschakeerde vingeroefening voor jonge dansers, waarbij Kylián switcht tussen Bach en een lome jazzsong en tussen gestileerde ballet en hiphopachtige passen. Als intermezzi zijn twee filmdelen te zien uit Kyliáns komische choreografie Birth-day (2001).


Neem je ook je petje af?

Neem je ook je petje af voor de balletten van Jiří Kylián en de dansers van Introdans? Dan wordt je beloond met een kadootje. Speciaal voor iedereen die met een hoed op naar de schouwburg komt, ligt er een verrassing te wachten bij de infobalie van TR Schouwburg.

 

 

 

Team

Choreografie Jiří Kylián

Ik wil meer weten over