31 mrt 2018

Simeon

Kalpana Raghuraman / Kalpanarts / Korzo
Moderne Indiase dans op muziek van Simeon ten Holt.
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    za 31 mrt
    19:00 - 20:10
    Geweest

RONDOM DE VOORSTELLING

  

 

Nagesprek
31 maart

 

SIMEON is een Indiase hedendaagse dansvoorstelling van choreograaf Kalpana Raghuraman met livemuziek door het Matangi Quartet en in samenwerking met Festival Classique.
 

Een tweeluik gebaseerd op de beroemde werken Canto Ostinato en Lemniscaat van componist Simeon ten Holt, waarin Kalpana in gaat op 'het individu' en 'de groep' en de druk van het dagelijkse leven. Na de succesvoorstelling Kandam Ostinato (2014) maakt Kalpana in 2017 een gloednieuwe versie. Deze wordt aangevuld met het werk Lemniscaat. In beide stukken staan de dansers samen met het bekende, jonge strijkkwartet Matangi op het podium.
 

Kalpana is gegrepen door de passie en gevoel van doorzetting waar Ten Holts composities van doordrongen zijn. In het tweeluik werken musici en dansers intensief samen. Ze creëren een nieuw perspectief op de dans en op het werk van Simeon ten Holt. In de Indiase dans is livemuziek een inherent en essentieel onderdeel van theatrale werken, met een symbiose van dans en muziek tot gevolg.

 

  

Pers

 

Lees ook deze voorpublicatie uit de Telegraaf en onderstaande recensie van Kunsthart.

Winactie

Luchtvaartmaatschappij Jet Airways verloot vliegtickets onder de bezoekers van SIMEON! Dit betekent dat jij kans maakt om voor jou én voor je vriend(in) vliegtickets te winnen. Na de tournee wordt de uitslag bekend gemaakt. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Jean van Lingen
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman
Saris & den Engelsman

Programma

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met choreografe Kalpana.

"Hoe langer je luistert naar de muziek van Simeon ten Holt, hoe meer je hoort. Deze lijn trek ik door naar het alledaagse leven. Hoe bewuster je naar je eigen leven kijkt, hoe meer je ziet en hoe gemakkelijker je kunt bewegen naar een verandering."
Kalpana Raghuraman

Team

Concept & choreografie Kalpana Raghuraman Arrangement Marijn van Prooijen
Muzikale uitvoering Matangi Quartet Dans Canto Ostinato Anuradha Pancham, Indu Panday, Usha Kanagasabai Dans Lemniscaat Rosanna Boom - ter Steege, Usha Kanagasabai, Sooraj Subramaniam*, Lars de Vos, Goda Zukauskaite Dramaturgie Marc Maris Kostuumontwerp Asalia Khadjé  Lichtontwerp & technische productie Peter Lemmens Een productie van Kalpanarts in coproductie met Festival Classique en Theater Korzo

Financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds Kalpanarts ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Den Haag

Ik wil meer weten over