5 apr 2018

Sum Thoughts

NDT2
Aanstormend talent danst Van Manen, Clug, Mascarell en Léon & Lightfoot
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    do 5 apr
    20:15 - 22:20
    Geweest

RONDOM DE VOORSTELLING

Op 5 april wordt vooraf een inleiding gegeven. 

  

 

 Inleiding 
 Do 05 april, 19:15

 

NDT 2 is de kweekvijver van het Nederlands Dans Theater. De jonge dansers laten op het podium een variatie aan dansstijlen zien. In Sum thoughts dansen ze bestaand werk van de oude meester Hans van Manen en van de Roemeense choreograaf Edward Clug, artistiek directeur van het Sloveense Maribor Ballet. Voormalig NDT-danseres Marina Mascarell en Alexander Ekman maken nieuwe stukken voor het programma.

 

In Hans van Manens Short cut (1999) volgen de dansers het stuwende ritme van componist Jacob ter Veldhuis, in een ballet waarbij de bewegingen als het ware naar de grond worden gezogen. Met mutual comfort (2015) maakte de vaak bekroonde Edward Clug zijn eerste werk voor het NDT. Clug geeft de dansers nerveuze en korte bewegingen als materiaal. "Edward Clug laat met mutual comfort zien hoe verrassend eenvoud kan zijn.” (Theaterkrant)

 

Marina Mascarell vertaalt haar maatschappelijke betrokkenheid poëtisch en beeldend in dans. Ze deed ervaring op bij dansproductiehuis Korzo en choreografeert nu voor het eerst voor het gezelschap waar ze lang danste. Ook NDT-huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot dragen een nieuw stuk bij.

Op 5 april wordt vooraf een inleiding gegeven. Emmeline Mooij geeft verdieping in het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema’s binnen de voorstelling en het verloop van het creatieproces, aan de hand van een vraaggesprek met een gast van het gezelschap. Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid om vragen te stellen tijdens deze persoonlijke kennismaking met het Nederlands Dans Theater.

Team

Choreografie Marina Mascarell, Sol León & Paul Lightfoot, Edward Clug en Hans van Manen

Ik wil meer weten over