5 apr 2018

I call my brothers | 14+

Danstheater Aya / De Toneelmakerij
Maken de ogen van anderen je een dader?
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    do 5 apr
    20:30 - 21:45
    Geweest

Een bom is ontploft, de stad is verlamd door angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best om niet op te vallen. Maar hoe kan dat, als iedereen zo vol wantrouwen is? Lijkt hij niet verdacht veel op de dader? Ís hij misschien de dader, of zijn het de ogen van anderen die hem langzaam veranderen in de gehate terrorist? Amor weet het niet meer. Als hij zichzelf in de winkelruit ziet, schrikt hij: “Ik zag de blik van een extreem verdacht individu.”

 

De Toneelmakerij en Danstheater Aya maken samen een voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme. Ze gingen uit van de roman I call my brothers van de Zweeds-Tunesische schrijver Jonas Hassen Khemiri, een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

 

Regisseur Liesbeth Coltof en choreograaf Wies Bloemen maken een voorstelling met vier acteurs en vijf dansers. Het publiek volgt de jonge man een etmaal lang. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op zijn hielen gezeten. Langzaam vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie, tussen dader en slachtoffer, tussen speler en danser.

Sanne Peper
Sarah Jonker, Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Sarah Jonker, Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Theo Vogel
Theo Vogel
Theo Vogel
Theo Vogel
Sanne Peper
Sanne Peper
Sanne Peper

Team

Tekst: Jonas Hassen Khemiri
Regie: Liesbeth Coltof
Choreografie: Wies Bloemen
Dramaturgie: Paulien Geerlings en Monique Masselink
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Carly Everaert
Dans en spel: Gonca Karasu, Fahd Larhzaoui, Stefanie van Leersum, José Montoya, Nadine Wijshoff, Ali Zanad, Hani Andary, Robin Kroes en Andrea Beugger

Ik wil meer weten over