7 apr 2018

The Bright Side of Life

Theater Utrecht
Muzikaal theater over vluchten en opnieuw beginnen
Data & tickets
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Kleine Zaal
  za 7 apr
  20:30 - 22:30
  Geweest

 

“Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?” Die vraag stelt theatermaker Bright Richards aan het publiek in zijn nieuwe theatervoorstelling The Bright Side of Life die hij bij Theater Utrecht maakt. Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch en componist en muzikant Oleg Fateev de komische en confronterende vertelling met livemuziek: The Bright Side of Life. Een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections.

 

The Bright Side of Life vertelt over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Actie: koop een extra kaart voor een vluchteling
Neem een nieuwkomer mee naar het theater!
Bright Richards biedt bezoekers de kans om een extra kaart te kopen voor een vluchteling of statushouder. Om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. New Dutch Connections zorgt ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken. Wij nodigen iedereen van harte uit om met elkaar in gesprek te gaan en samen een unieke theateravond te beleven!

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 • Een introductie met ontmoeting met nieuwkomers en acts van jonge talentvolle vluchtelingen die door NDC begeleid worden (start op reguliere aanvangstijd van de voorstelling in de zaal), duur 15 min
 • De voorstelling The Bright Side of Life. Duur: 1.15 min
 • Een paneldiscussie direct na afloop waarin een moderator en Bright in gesprek gaan met het publiek en verschillende gasten over de thema’s uit de voorstelling. Duur: 30 min

In elke stad werkt New Dutch Connections samen met diverse maatschappelijke en zakelijke partners om hen te betrekken bij de thematiek van de voorstelling. Ze geven het debat mede vorm en/of hebben kaarten gedoneerd aan nieuwkomers zodat ook zij de avond bij kunnen wonen.

Partners in deze stad zijn: Hiphophuis, Arcadis, Humanitas (ovb), ToekomstAcademie Rotterdam

Thema: Waardigheid vluchtelingen

 

Team

Concept, tekst en spel Bright Richards
Tekst en regie Ko van den Bosch
Muziek Oleg Fateev

Ik wil meer weten over