9 mei 2018

Saman Amini – Samenloop van Omstandigheden

i.s.m. Paradiso Melkweg Productiehuis & Black Sheep Can Fly
“Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde”
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Robeco kleine zaal
    wo 9 mei
    20:30
Onderdeel van:
Roffa Vibes

“Laatst zag ik in een tentje op De Parade de voorstelling Samenloop van omstandigheden van Saman Amini, Iraanse vluchteling, nu theatermaker in Nederland. Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde.” (De Volkskrant)
 

“De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van omstandigheden een van de beste voorstelling die de afgelopen jaren op de Parade te zien zijn geweest.” (NRC)
 

De Iraans Nederlandse acteur Saman Amini (Teheran,1989) komt via Stichting De Vrolijkheid op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij stroomt door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2014 afstudeert. Saman speelde de hoofdrol in de film Sacred Defense die in Los Angeles werd gekroond tot de beste studentenfilm ter wereld van 2014. Ook was hij te zien in televisieseries als Flikken Maastricht, De Fractie en Van God Los. Hij maakt en speelt de theaterhit Nobody Home, Jihad de voorstelling, A Seat At The Table en hij speelt in The Nation. Bij Paradiso Melkweg Productiehuis maakt hij in 2016 voor de Parade de pilot Samenloop van Omstandigheden en brengt hij zijn eerste single Dunne Lijn uit.

Team

Concept, tekst, spel, muziek: Saman Amini Muzikaal leider, muziek, basgitaar: Martin Verheesen Toetsen: Chelsea Laverne Drums: Jelle Huiberts, Viktor van Woudenberg Elektronische arrangementen: Rui Reis Maia Vocal coach: Simon Amon Animaties en visual effects: Huig van den Hoofdakker Licht en vormgeving: Alaa Minawi Dramaturgie, tekst: Nima Mohaghegh Eindregie: Saman Amini, Nima Mohaghegh Geluid: Natasja Giebels Producent: Paradiso Melkweg Productiehuis en Black Sheep Can Fly


Deze productie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21.

Ik wil meer weten over