11 mei 2018

Platina

Toneelhuis / Zuidpool / Abke Haring
De helende kracht van het juiste woord
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Robeco kleine zaal
    vr 11 mei
    20:30

In Unisono gaf Abke Haring ruimte aan de verschillende stemmen in haar hoofd. Nu zoekt ze het gezelschap op van een tegenpartij in de vorm van een ander mens, gespeeld door Koen van Kaam. Ze wil met hem in gesprek gaan – voor zover een gesprek ooit mogelijk is.

 

Haring: “Als ik een voorstelling maak, vind ik dat het meeste gezegd wordt in stilte. Zo sta ik ook in het leven: voelen en zijn. In de stilte kun je zoveel doen; het scheelt veel hoe je elkaar aankijkt, waar je staat, of je ver of dichtbij bent, zeker of onzeker overkomt. Het liefst van al zou ik beelden of bewegingen maken, maar omdat ik dingen wil vertellen, zijn het toch steeds de woorden die komen.”

 

Spaarzaam komen ze, de woorden. En in de stilte zijn die woorden onontkoombaar, dwingend en misschien zelfs (ooit) genezend. Jimi Zoet ontwerpt voor dit intieme duet een soundscape die de gedachtewendingen van Haring en Van Kaam op de voet volgen.

Programma

EXTRA: HET LAATSTE WOORD

Na afloop van de voorstelling kun je, onder het genot van een wijntje en een nootje, aanschuiven bij het laatste woord. Samen met andere toeschouwers vertel je wat je hebt gezien en hoe het je heeft geraakt, of juist niet. Het woord is aan jou!

Team

Tekst Abke Haring 
Spel Abke Haring, Koen van Kaam
Soundscape Jimi Zoet 
Coach Peter Seynaeve

Ik wil meer weten over