17 jun 2018

Melk & Dadels

Rose Stories / Daria Bukvic / Tofik Dibi
Een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur.
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal ongeplaceerd
    zo 17 jun
    16:30

Na het succesvolle Nobody Home maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. ‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaanse-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zullen hard en duidelijk zijn over de pijn en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.

Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond. Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.

 

Tofik Dibi: “Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”  

Team

Tekst Tofik Dibi
Regie Daria Bukvic
Met Khadija El Kharraz Alami, Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui, Fadua El Akchaoui
In alliantie met: Het Nationale Theater
Mede mogelijk gemaakt door: Theater de Meervaart

Ik wil meer weten over