18 nov 2017

DOTE: Grand Voyage

Syrië, Libanon, Nederland | Ryan Djojokarso (DOX) & Ossama Halal (Koon Theatre Group)
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Krijn Boon studio
    za 18 nov
    19:30 - 20:00
    Geweest

 Een multidisciplinaire voorstelling over diversiteit en uniformiteit

Wordt het gevoel van schuld, zoals die bestaat in een gemeenschap, gedragen door het individu? Als één persoon zich afkeert van een groep en in individualiteit vervalt; wordt diegene dan belast met een andere vorm van schuld? Grand Voyage wil de gevoeligheden van het individu in de groep testen. De voorstelling is een reis die verschillende vormen aanneemt, van brutale roadtrip tot processie, van vlucht tot bedevaart tot protestmars. Een reis waarbij de reizigers net zoveel naast elkaar als tegenover elkaar komen te staan.

Grand Voyage is een voorstelling voortkomend uit een internationale uitwisseling tussen het Utrechtse theatergezelschap DOX en Koon Theatre Group (Syrië, Libanon). Beide gezelschappen staan bekend om hun multidisciplinaire, energieke, en fysieke theater en zijn in staat grote onderwerpen op een lichte toon te brengen. Hun benadering en manier van onderzoek zijn echter compleet verschillend, wat deze samenwerking iets om naar uit te kijken maakt.


Ryan Djojokarso (DOX) is een danser en veelbelovend choreograaf. Hij is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017
Ossama Halal is regisseur en oprichter van Koon Theatre Group. Hij maakte in zijn tweede jaar op de academie al de eerste straattheatervoorstelling in Syrië. Halal won in 2009 de award voor Beste Regisseur tijdens het Cairo International Festival for Contemporary and Experimental Theatre.

---

Inleiding (gratis)
18:45-19:15 uur
Haltheater

----

Deze voorstelling is onderdeel van Dancing on the Edge Festival 2017. De organisatie viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en laat tijdens het festival van 8 tot 18 november wederom de artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika zien. Bekijk hier het hele programma.

 

Praktische informatie

Language no problem

Wereldpremière

Combiticket

Deze voorstelling kan gecombineerd worden met met Double Bill: The resilience of the Body & Portray. Kies dan bij het kopen van je kaart voor Grand Voyage voor prijstype Combinatie KBS en KZ. Voor een paar euro extra is je kaartje dan zowel in de Krijn Boon Studio als ook in de Kleine Zaal geldig.

Team

choreografie & regie Ryan Djojokarso, Ossama Halal performance Antoine Bouguier, Stephanie Kayal, Sarah Mashmoushy, Hani Andary, Nadine Wijshoff, Ronald van Ommeren artistieke leiding DOX Hildegard Draaijer dramaturgie Victor Mentink technische regie Karam Abu Ayash coproductie DOX, Koon Theatre Group, Dancing on the Edge

Ik wil meer weten over