21 jun 2018
23 jun 2018

RIDCC

Rotterdam International Duet Choreography Competition
Internationale makers strijden om prijs voor het mooiste duet
Data & tickets
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Robeco kleine zaal
  do 21 jun
  20:30
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Robeco kleine zaal
  vr 22 jun
  20:30
 • TR Schouwburg, Rotterdam
  Grote zaal ongeplaceerd
  za 23 jun
  19:00 - 23:00

Een duet is misschien wel de meest intieme vorm van dans. Twee dansers dagen elkaar uit op het podium. Sensueel of gestileerd, confronterend of breekbaar, een duet kan het allemaal zijn. Voor veel liefhebbers is het duet hun favoriete onderdeel van een dansvoorstelling.

Geniet tijdens Rotterdam International Duet Choreography Competition van een avond vol duetten in verschillende dansstijlen. De competitie laat danstalent uit de hele wereld zien. Uit de 16 deelnemers uit de voorrondes op 21 en 22 juni, worden de kandidaten gekozen voor de finale op 23 juni. Wie wordt de winnaar van de eerste editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition?

 

De competitie geeft nieuw choreografietalent de kans om zich te presenteren voor een gerenommeerde jury. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder financiële bijdragen voor ontwikkelingstrajecten, de mogelijkheid om bij één van de deelnemende partnergezelschappen producties te maken. De hoofdprijs bestaat uit een productiebudget van €100.000. RIDCC is een initiatief van Maya Roest en Mischa van Leeuwen, allebei ervaren dansers bij Scapino Ballet Rotterdam: ”Wij willen onze expertise gebruiken om kansen te creëren voor jonge makers en de danswereld een nieuwe impuls te geven”.


Op 21 en 22 juni zijn de voorrondes in de Kleine Zaal en op 23 juni is de finale in de Grote Zaal.
 

Team

Met dank aan De eerste editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Volkskracht, Elise Mathilde Fonds, Stichting Droom en Daad, Erasmusstichting, Gemeente Rotterdam, Dioraphte, King Kong Hostel, Koekela, Movement Retraining Center, Hilton Rotterdam, Dans Magazine, Inside Rotterdam, Vereniging van Dansers Nederland en Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot.

Ik wil meer weten over