30 mrt 2018

HIPSTER/MUSLIM: De Nieuwe Norm

Get Me / Theater Rotterdam / SPIOR
Debat over identiteit en samenleven
Data & tickets
  • TR Schouwburg, Rotterdam
    Hal
    vr 30 mrt
    20:00 - 22:00

HIPSTER / MUSLIM is een eigentijdse portretserie van het collectief Get Me – a place for todays activist - die op een speelse manier stereotypering aan de kaak stelt. Veelvuldig wordt over deze ‘subgroepen’ gesproken, waarbij men ertoe neigt vooral over hen te spreken in plaats van daadwerkelijk met hen. Na een editie in Amsterdam-West (2015), in de Antwerpse wijk Borgerhout (2016), de Brusselse wijk Molenbeek (2017) en Rotterdam West (2018) is nu het moment aangebroken dat alle vier de hoofdsteden van de Lage Landen neerstrijken in Rotterdam voor een grote verzamelexpositie. 30 maart presenteert Get Me alle 24 kandidaten, 12 duo’s en vier steden via een openbare expositie op het Schouwburgplein.

Ondertussen is het project, tegen de achtergrond van opkomend politiek populisme, groeiende xenofobie en toenemende polarisatie, relevanter dan ooit. Steeds vaker wordt er gesproken over ‘Nederland teruggeven aan de Nederlanders’, en over ‘het teruggrijpen naar onze eigen normen en waarden’. Maar in steden met alleen minderheden,is de vraag: wat zijn dan die eigen normen en waarden? Het wordt tijd dat we uit onze geïsoleerde bubbels stappen en de nieuwe generatie hierover aan het woord laten.

Daarom organiseert Get Me in samenwerking met Theater Rotterdam en SPIOR op 30 maart in aansluiting op de fototentoonstelling een groot debat genaamd ‘De Nieuwe Norm’. Hierbij komen alle 24 kandidaten van het HIPSTER/MUSLIM project samen en representeren zij de steden Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen. Juist nu is het belangrijk dat de nieuwe stedelingen zich bewust worden van hun eigen culturele bijdrage in de samenleving, zich de dialoog gaan toe-eigenen, en van daaruit aan een nieuwe gezamenlijke toekomst gaan bouwen.

De Nieuwe Norm is een debat over identiteit en samenleven. Wie bepaalt de norm? Wie past zich aan wie aan? HIPSTER/MUSLIM: De Nieuwe Norm biedt een platform voor deze dialoog en een podium voor nieuwe rolmodellen, en laat een eigentijds tegengeluid horen.

 

Het debat HIPSTER/MUSLIM: De Nieuwe Norm is gratis te bezoeken. Aanmelden stellen we erg op prijs: hipstermuslim@doyougetme.world

Team

In samenwerking met Theater Rotterdam en SPIOR
Met steun van Gemeente Rotterdam.

Ik wil meer weten over