Studio Erasmus

Studio Erasmus
di 18 okt 20:00 - 22:00
Talkshow
  • 18 okt
    20:00 - 22:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hal Theater

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. 

Op dinsdag 18 oktober 2022 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma onder meer Awee Prins en Sanneke de Haan over of de samenleving massaal psychische problemen heeft gekregen, Sandra Meeuwissen over waarom de tv aanzetten tijdens het WK in Qatar echt not done is en Bauke Visser over de kostenbatenanalyse van cruiseschepen in de Rotterdamse haven.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

Moeten we de TV wel aanzetten om naar het Nederlands elftal te kijken volgende maand? Sportfilosoof Sandra Meeuwsen over de ethische dilemma’s die het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Qatar met zich meebrengt. Wat is de verantwoordelijkheid van organisaties, spelers, en kijkers?

Eenzaamheid, somberte en mentale druk: kan filosofie de psychiatrie een handje helpen? Filosofen Sanneke de Haan en Awee Prins over de massale psychische problemen in de maatschappij en onze omgang met leed, stigma en ongeluk.

Is het tijd dat emancipatie een mannenzaak wordt? Volgens socioloog Mark van Ostaijen leidt de manier waarop we met emancipatie bezig zijn juist tot méér ongelijkheid en afhankelijkheid. Een gesprek over culturele dwang, patriarchale structuren en de verdeling van zorg en betaald werk. En waarom we het beter kunnen hebben over ‘voltijdsprinsjes’ dan over ‘deeltijdsprinsesjes’.    

Minicollege door Bauke Visser over of cruiseschepen de Rotterdamse haven eigenlijk wel iets opleveren.

Met livemuziek van Ramon en Marieke.

Dinsdag 18 oktober 2022 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | 
Theater Rotterdam, Schouwburg (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam) | Toegang gratis, reserveren sterk aanbevolen.

Team

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie Geert Maarse.