Sirene Sale mei

Deze maand in de Sirene Sale: Red - NTGent
di 3 mei 12:00
Deze maand in de Sirene Sale: Red - NTGent
  • 3 mei
    12:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal
    Geweest

Deze maand in de Sirene Sale:
Red - NTGent
Woensdg 11 mei 20:00

Boek je ticket via de voorstellingspagina van Red
Sirene-aanbod: 100 kaarten te boeken tegen dit kortingstarief - OP = OPRed  is het laatste deel van het drieluik over het verdriet van België. Daarin staan de terroristische aanslagen centraal in Brussel, de stad waar de meeste IS-terroristen gerekruteerd werden. 

Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, verbonden aan terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld.

Vragen genoeg. Waarom werden de meeste IS-strijders gerekruteerd in Brussel? Is Brussel werkelijk een ‘hellhole’, zoals de Amerikaanse president Trump beweerde? 

The sorrows of Belgium

In de trilogie The sorrows of Belgium zoomt NTGent-huisregisseur Luk Perceval in op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis:

• de exploitatie van Congo onder Leopold II in Black

• de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in Yellow 

• de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel in Red. 

Steeds veroorzaakt een politieke agenda menselijk leed. Surrealisme is nooit ver weg in het kleine land dat zich krampachtig staande probeert te houden tussen internationale mogendheden. Welkom in het politieke centrum van Europa.

Over Luk Perceval

In 1984 richtte Luk Perceval (1957) de Blauwe Maandag Compagnie op. Met die groep maakte hij onder veel meer het drieluik Ten Oorlog, een van de Vlaamse theaterhoogtepunten. In 1997 richtte hij in Antwerpen Het Toneelhuis op en maakte hij internationaal gelauwerde voorstellingen als Aars!, Dood van een Handelsreiziger, Andromak en Oom Vanja. In Duitsland kreeg hij de titel ‘regisseur van het jaar’, in Rusland ontving hij The golden mask en de Stanislavsky award voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het hedendaagse theater, in Noorwegen de Heddaprisen voor de beste regie van het jaar. Bij NTGent maakte hij Platonov, Front, Sneeuw, Oogst van de wrok en Black. Sinds 2019 is Perceval aan het NTGent verbonden als artist in residence.

In meerdere talen gesproken, Nederlands en Engels boventiteld.

Wees er snel bij want op=op! Kaarten zijn te koop via de voorstellingspagina van Red

Op maandag 6 juni is er weer een nieuwe Sirene Sale.

100 kaarten x 50% korting x 24 uur lang

Wees er snel bij want op=op!

Kaarten zijn te koop via de voorstellingspagina van Red

Op maandag 6 juni is er weer een nieuwe Sirene Sale.