Ariah Lester

Operadagen Rotterdam

za 26 sep en zo 27 sep
Het avontuurlijkste operafestival van Nederland (en daarbuiten)

Tijdens deze compacte corona-proof editie van Operadagen Rotterdam beleef je eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende opera en muziektheater-producties op verschillende Rotterdamse locaties: in de theaters en buiten in de open lucht, met Theater Rotterdam Schouwburg als locatie én vertrekpunt. 

Verwacht operawandelingen langs de Rotte en tuinen in de binnenstad, open air voorstellingen in straten en op pleinen en verrassende publieksroutes in Theater Rotterdam. Grote voorstellingen op kleine schaal, kleine voorstellingen in een grote zaal. Alle 22 voorstellingen tijdens Operadagen Rotterdam 2020 zijn veilig te bezoeken, volledig volgens RIVM-protocol en afgestemd op Rotterdamse maatregelen.

Artistiek directeur Guy Coolen:
“Operadagen Rotterdam staat bekend om zijn verrassende programmering met vele unieke locaties. Dat is deze editie niet anders, het wordt kleinschaliger maar even bijzonder. Een staalkaart waar wij voor staan: jong talent, internationale toppers en de stad Rotterdam als podium. Met dit corona-proof festival willen we ook laten zien dat de culturele wereld veerkrachtig is. We komen op voor onze makers door hen alsnog een podium te bieden. We voelen bovendien zeer sterk dat het live meemaken van cultuur simpelweg nodig is.”

Op dinsdag 25 augustus maakt Operadagen Rotterdam het programma bekend en start de kaartverkoop op hun website.

Tips van Theater Rotterdam

VIAJERO DEL AMOR (A Lover’s journey) - ARIAH LESTER
Spaanse les vol herinneringen

VIAJERO DEL AMOR (a lover’s journey) is het nieuwe poëtische performance-concert (16+) van ARIAH LESTER. In deze voorstelling presenteert Lester zichzelf; een man uit Venezuela die op zoek gaat naar liefde en een wereld creëert vol met herinneringen aan vroeger. Dit alles in de vorm van een Spaanse les!  VIAJERO DEL AMOR is een coproductie van Productiehuis Theater Rotterdam. Vorig jaar stond ARIAH LESTER op de Operadagen met zijn voorstelling THE GATE, waarvoor hij een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs 2019 ontving. 


DEDAPONTETTRILOGIE - Tom Goossens & DESCHONECOMPANIE (BE)
Mozart meesterwerken in fris jasje

DEPADONTETRILOGIE bestaat uit drie grote klassieke werken van componist Mozart en operaschrijver De Ponte: Don Juan, Così en Le Nozze. De vlaamse regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour brengen deze klassieke werken samen met de zingende spelers en spelende dansers van DESCHONECOMPANIE op een frisse en humoristische wijze. DEPADONTETRILOGIE is voor iedereen die kennis wil maken met het klassieke operawerk van Mozart of dit opnieuw wil beleven. De drie voorstellingen kunnen afzonderlijk worden bezocht, maar ook met een combiticket.


Datenight  - Operadagen Rotterdam x WORM x Pride Rotterdam (NL)
Spannende performances met voor ieder wat wils

Operadagen werkt samen met WORM en Pride Rotterdam voor niet één, maar vijf verschillende routes door Theater Rotterdam op zaterdag 26 september. Verschillende aanvullende programma’s boordevol spanning en exclusieve performances. Geniet van jaren ’80 pophits in operastijl of een Spaanse les in de liefde, voor ieder wat wils!


Het complete programma vind je op de website van Operadagen Rotterdam