Track: Memory/Loss/Series: Blueprint on Memory

THEATER ROTTERDAM: ANN VAN DEN BROEK / WARD/WARD
GAAT ONLINE DOOR
di 15 dec 20:15 - wo 16 dec 20:15
More diagnosis means more awareness. More awareness means less stigma. Less stigma means more hope.
  • 15 dec
    -
    16 dec
    Vanaf 20:15
    ONLINE PROGRAMMA
    Thuis, Jouw tablet of PC

We hebben enorm uitgekeken naar een week Memory/Loss/Series in TR Schouwburg en daarmee een hoopvolle afsluiting van het jaar. Maar nu het land weer in lockdown moet kunnen we helaas geen publiek meer ontvangen in het theater. Voor iedereen die zich verheugd had op ons programma hebben we voor de komende dagen een online programma samengesteld. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Elke avond begint met een korte introductie door Ann die je meeneemt door een leeg Theater Rotterdam. Koop je ticket voor slechts €5 per dag. Een symbolisch bedrag waarmee je 24 uur lang toegang hebt tot de registratie én waarmee je alle medewerkers steunt die aan Memory/Loss/Series hebben gewerkt.

Blueprint on Memory

Dinsdag 15 december, 20.15 uur (24 uur beschikbaar)

Als onze herinneringen ons maken wie we nu zijn: wie zijn we dan als er hiaten vallen? Wat als het geheugen hapert? Wanneer herinneringen bewust verdrongen worden? Of onbewust verdwijnen? In Blueprint on Memory, de eerste creatie in Van den Broek‘s project The Memory Loss Collection, tonen de performers mentale en fysieke elementen van geheugenverlies. Desoriëntatie en verwarring, herhaling in gedrag en patronen, ongecoördineerde bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

In Blueprint on Memory lopen video, live projectie, muziek, tekst en emoties door elkaar en worden samen één. De performers hebben de controle over beeld en geluid. Ze manipuleren waar ze willen. De letterlijke blauwdruk op de vloer zet het mentale en fysieke geheugen onder grote spanning. Een zoektocht naar patronen in de chaos. Tegelijkertijd ontglipt de mogelijkheid om de herinnering te behouden.

“De symboliek is even kraakhelder als beklemmend, maar zonder één seconde larmoyant te worden. Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend bewegingstheater.” (NRC Handelsblad ★★★★★)

Theater Rotterdam was een expositieruimte van Ann van Den Broek geworden. Met de nissen uit Q61, de Loops of Behaviour uit het Londense Barbican-project, de mediawand in de foyer, overal zou wat te zien zijn. Een gebouw vol herinneringen. Een dag voor de aftrap gooiden de besmettingscijfers alsnog roet in het eten. De dreiging werd realiteit en het theater moest de deuren sluiten. Nog eenmaal loopt Ann Van den Broek met een cameraman langs alle plekken die we nooit zullen aanschouwen.