Track: Memory/Loss/Series: Zooming in on Loss

THEATER ROTTERDAM: ANN VAN DEN BROEK / WARD/WARD
GAAT ONLINE DOOR
wo 16 dec 20:15
Future forgets its history. It fades out violently, here and now.
  • 16 dec
    20:15
    ONLINE PROGRAMMA
    Thuis, Jouw tablet of PC

We hebben enorm uitgekeken naar een week Memory/Loss/Series in TR Schouwburg en daarmee een hoopvolle afsluiting van het jaar. Maar nu het land weer in lockdown moet kunnen we helaas geen publiek meer ontvangen in het theater. Voor iedereen die zich verheugd had op ons programma hebben we voor de komende dagen een online programma samengesteld. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Elke avond begint met een korte introductie door Ann die je meeneemt door een Theater Rotterdam. Koop je ticket voor slechts € 5 per dag. Een symbolisch bedrag waarmee je 24 uur lang toegang hebt tot de registratie én waarmee je alle medewerkers steunt die aan Memory/Loss/Series hebben gewerkt.

Zooming in on Loss

Woensdag 16 december, 20.15 uur (24 uur beschikbaar)

Zooming in on Loss is tweede voorstelling uit de triptiek The Memory Loss Collection. Zooming in on Loss focust op de interne strijd, het verlies en de relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving. Woede en frustratie, verdriet en pijn, berusting en onverschilligheid worden belicht in een mozaïek van emoties.

Zooming in on Loss speelt zich af in een compacte ruimtelijke installatie waarmee Ann Van den Broek kiest voor het rauwe experiment. Grenzen worden opgezocht, bewegingsvrijheid ingeleverd, intensiteit gewonnen. Een multidisciplinaire voorstelling waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien. Helderheid wordt voorgoed weggevaagd door een staat van desoriëntatie, verwarring, chaos en waanzin.

“Zooming in on Loss over dementie komt hard binnen.” (Het Parool)

Let op

De kaartverkoop sluit woensdag 20.15. De uitzeinding is daarna nog 24 uur beschikaar.

Theater Rotterdam was een expositieruimte van Ann van Den Broek geworden. Met de nissen uit Q61, de Loops of Behaviour uit het Londense Barbican-project, de mediawand in de foyer, overal zou wat te zien zijn. Een gebouw vol herinneringen. Een dag voor de aftrap gooiden de besmettingscijfers alsnog roet in het eten. De dreiging werd realiteit en het theater moest de deuren sluiten. Nog eenmaal loopt Ann Van den Broek met een cameraman langs alle plekken die we nooit zullen aanschouwen.