What remains - Alba Castillo
foto: Bas Czerwinski

The Square recordings

Scapino Ballet Rotterdam
wo 21 apr en do 22 apr

In de online editie van The Square gaan jonge choreografen op avontuur. Het resultaat is een serie van totaal verschillende en verrassende avonden rondom een dansstuk van een veelbelovend talent. De stukken zijn speciaal bewerkt voor video en elk gefilmd op een bijzondere locatie.

The Square recordings geeft daarnaast een kijkje in de Scapino keuken met 'behind the scenes' reportages en u kunt deelnemen aan gesprekken met dansers en choreografen.

Tot de zomer maken choreografen Alba Castillo, Justin de Jager, Joost Vrouenraets en Shailesh Bahoran werk voor The Square recordings. De eerste twee sessies zijn op 21 en 22 april live te bekijken via het videoplatform Scapino Streamt.

Woensdag 21 april - Justin de Jager
Carried alive vanuit Garage Rotterdam

De jonge danser en choreograaf Justin de Jager creëert een fascinerend kijkspel met de breakdancediscipline ‘threading’, waarin hij een absolute pionier is. Het oneindige aaneenrijgen van bewegingen op minimal music zorgt voor een hypnotiserend effect. Justin won onlangs de Korzo aanmoedigingsprijs, de Leo Spreksel Award.

Donderdag 22 april - Alba Castillo
What remains vanuit Theater Rotterdam

De Spaanse danseres en choreografe Alba Castillo maakt met haar zachte en vloeiende stijl pure danspoëzie met een vleugje magie. De mens staat centraal in haar dansstukken die zij op theatrale wijze vormgeeft. In What remains lopen heden en verleden, fantasie en realiteit op ingenieuze wijze door elkaar.