Ernest Potters

Bolistas | 8+

Corpo Maquina
zo 27 feb 15:00
Freestyle voetbal en urban dance ontmoeten elkaar
  • 27 feb
    15:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Ook al vliegen de ballen hen om de oren, ze maken er een sport van om elkaar steeds weer te vinden. Freestyle voetballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, geluidskunstenaar Boris de Klerk en danseres Stasy Terehhova. Stuk voor stuk hebben ze iets dat in het oog springt. En in alles wat ze proberen, maken ze ruimte voor elkaar. Een levendig spel van nieuwsgierigheid, kameraadschap en vertrouwen…

(English below)

Over de Bolistas 8+
Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt Corpo Máquina Society een bom van energie en levenslust het theater in. Met freestyle voetballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, geluidskunstenaar Boris de Klerk en danseres Stasy Terehhova is het een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto aan Bolistas werkt. Allemaal hebben ze iets dat in het oog springt. Nasser is een beweeglijke freestyle voetballer; twee keer werd hij wereldkampioen groundmoves. Simon vouwt zich in onmogelijke bochten, net als Stasy die dat toch ook weer op haar heel eigen manier doet en Boris tovert met geluid.

Wat Nasser met de bal doet is magisch. Doordat hij precies weet wat zijn lichaam kan, voelt hij zich uitgedaagd om grenzen te verleggen en daagt hij ook zijn medespelers uit. Spannend wordt het als Simon hem met zijn onderkoelde lenigheid van zijn stuk brengt. En ook Stasy gooit haar lichaam in de strijd om te verrassen. Met gevoel voor klank en ritme ondersteunt Boris de bewegers en creëert steeds een nieuwe wereld. Alsof ze samen een spel spelen waarin het de bedoeling is om elkaar steeds opnieuw weer te vinden. Hun nauwkeurigheid van bewegen nodigt uit om heel precies te kijken. Maar in alles wat ze proberen, is vrijheid hun houvast en maken ze ruimte voor elkaar.

Ieder mens is een danser
Corpo Máquina Society werkt vanuit Tilburg en Breda aan professionele voorstellingen voor het theatercircuit en aan sociaal artistieke projecten, talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de stedelijke omgeving. Dat het professionele werk de sociaal artistieke activiteiten voedt en andersom, is één van de krachten achter de aanpak. 

Corpo Máquina Society werkt vanuit het principe dat in ieder mens een danser schuilt. We laten zien dat theatraliteit voor het oprapen ligt in de dingen van de dag en dat werkelijk iedereen theatrale krachten heeft. Instinctive Performance zoals ontwikkeld door oprichter en artistiek leider Guilherme Miotto is hierbij steeds uitgangspunt. 

Guilherme Miotto danste bij o.a. Bruno Listopad, Krisztina de Châtel en Emio Greco vóór hij zich bij het Tilburgse gezelschap TRASH ook begon toe te leggen op het maken van werk. In 2013 maakte hij bij Dansgroep Amsterdam het duet Unpunished, in 2015 de solo Rise Up voor Menno van Gorp onder de vlag van Korzo, samen met DansBrabant. In samenwerking met DansBrabant maakte hij ook Even Worse (2017) en Ball (2018) voordat hij besloot om zijn werk voortaan zelf te produceren vanuit zijn eigen gezelschap Corpo Máquina. Miotto’s aanpak kenmerkt zich door een grote drang om het werk ook in andere vormen dan ‘de voorstelling als af product’ met een publiek te delen.

Familievoorstelling voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar) / Family show for all ages (from 8 years)

BOLISTAS – CORPO MÁQUINA SOCIETY

With freestyle football and movement from the streets, Corpo Máquina Society brings a burst of energy and zest for life into the theatre. It is with this particular team of freestyle footballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, performer/sound artist Boris de Klerk and dancer Stasy Terehhova that choreographer Guilherme Miotto works on Bolistas. Each one of the performers has its own eye-catching feature. Nasser is a well-known freestyle football player and was twice world champion in groundmoves. Simon folds himself in impossible curves just like Stasy does in her own particular way, while Boris simply works magic with sound.

 A performance for all ages, with a minimum (recommended) of around eight years.

Every human a dancer
Corpo Máquina Society works from Tilburg and Breda on professional performances for the theatre circuit and on social artistic projects, talent development and cultural participation in the urban environment. One of the forces behind the approach of Corpo Máquina Society is the fertile interplay between professional work and social artistic activities.

Corpo Máquina Society works from the principle that there is a dancer in every person. We show that theatrics are everywhere for the taking, and that truly everyone is bestowed with theatrical powers. Instinctive Performance as developed by artistic director Guilherme Miotto is always the starting point.

Team

Choreografie Guilherme Miotto performers Boris de Klerk, Nasser El Jackson, Simon Bus, Stasy Terehhova toneelbeeld en lichtontwerp Erik van de Wijdeven dramaturgie Moos van den Broek techniek Mathijs Geraerts, Christian Verschuuren organisatie Heleen Volman grafisch ontwerp Marieke van der Schaar fotografie Ernest Potters