Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie

De Spelersfederatie / De Theatertroep
vr 15 apr 20:00 - 22:10
Detective/Romeinse tragedie/politieke thriller/komedie met liedjes en dansjes
  • 15 apr
    20:00 - 22:10
    TR8 William Boothlaan, Rotterdam
    Zaal William booth

De Spelersfederatie en de Theatertroep slaan de handen ineen met regisseur Pieter Kramer, schijver Don Duyns en acteur Dick van den Toorn! Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar.

In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Voor iedereen van 12-112, een voorstelling voor jong, oud en alles er tussenin, niet de volgende familievoorstelling van Pieter Kramer en Don Duyns.

Disclaimer: overeenkomsten met politieke leiders of voorvallen uit de actualiteit zijn niet geheel niet op toeval gebaseerd.

Interview
Lees hier het interview in de Trouw met Dick van den Toorn en Don Duyns

Team

Naam voorstelling Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie Naam groep de Spelersfederatie / de Theatertroep Van en met Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever & Dick van den Toorn Regie Pieter Kramer Tekst Don Duyns in nauwe samenwerking met de spelers van De Spelersfederatie, De Theatertroep en Pieter Kramer Regie-assistentie, dramaturgie & productie Floor Cremers & Luuk Ritmeester Productie-assistent Doris de Vries Dramaturgie van de tekst Kyrian Esser Hoofd techniek en licht Iris Rodenburg Geluid Cas van Eldonk Decor Luc Brinkhoff / Firma Traktor Marketing & PR Lolita Storm en Via Rudolphi Educatie Merijn van Beusekom Verkoop Via Rudolphi Co-producent de Theatertroep
Partner Internationaal Theater Amsterdam Mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Dioraphte, Lira Fonds en Fonds21.