What ever happened to mr. Pete

Het Zuidelijk Toneel: Sarah Moeremans
wo 23 mrt - do 24 mrt
Bekijk de waarheid letterlijk van twee kanten

Het publiek zit in twee groepen naast elkaar, maar ziet elkaar niet. De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Wie ziet wat? Zien we hetzelfde? Wat is de werkelijkheid? En waarom willen we die zo graag snappen? 

What Ever Happened to Mr. Pete is not your usual play. Deze vervreemdende theaterervaring is een zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes, bevolkt door een bonte stoet personages. 

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit. Zo bewijzen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen.”

Recensies

Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding’ ★★★★ – NRC
Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven.’ ★★★★ – Volkskrant
Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens.’  Keuze van de criticus - Theaterkrant

Interview met Sarah Moeremans in de Volkskrant. "Momenten van social ongemak, van hapering, zijn van grote waarde."

Over Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel wil theatrale ontmoetingen organiseren die het publiek prikkelen om anders naar de wereld te kijken. Het gezelschap is geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. 

Piet Menu is curator en initiator van Het Zuidelijk Toneel. Samen met co-artistiek leidster/regisseuse Sarah Moeremans en andere theatermakers vertellen ze verhalen van vindingrijkheid en creativiteit die de wereld nodig heeft. Vanaf 2021 werkt Het Zuidelijk Toneel elk half jaar met een ander thema. 

Over Sarah Moeremans

Sarah Moeremans (1979) volgde de acteursopleiding bij studio Herman Teirlinck en de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkte sinds haar afstuderen met diverse theatergezelschappen, en regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Vanaf 2021 is ze vaste maker en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel.

Team

Tekst Joachim Robbrecht Regie Sarah Moeremans Kostuums Daphne de Winkel met Joep van der Geest, Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Luca Bötzel, Juliette Luppes, Myrthe van der Vuurst de Vries, Alicia Boedhoe