Een Meeuw

Toneelgroep Maastricht
do 24 mrt 20:00 - 22:10
Tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan
  • 24 mrt
    20:00 - 22:10
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    Geweest

Ilja Leonard Pfeijffer maakt een nieuwe bewerking van de klassieker van Tsjechov. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen. 

Een meeuw speelt in een theaterfamilie. Arkadina (Wendell Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de gevierde schrijver Trigorin (Thijs Römer), een man met meer bekendheid dan talent. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Maar dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder samen aan twee geprezen voorstellingen: Noem het maar liefde en Peachez. Nu maken ze met Een meeuw een moderne versie van de toneelklassieker van Anton Tsjechov. Een meeuw is een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. 

Onderdeel van:
Boek op de planken

Recensies

"Een duizelingwekkend spiegelpaleis." Volkskrant  ★★★★★ 

"Prachtige portretten van medemenselijkheid" NRC  ★★★★ 

"Regisseur Sluysmans brengt vaart en humor in het stuk" Trouw  ★★★★

"Ilja Leonard Pfeijffer toont zich een ware romanticus" Telegraaf ★★★★

"Opnieuw een succesvolle samenwerking tussen Sluysmans en Pfeijffer" Scènes ★★★★ 

"Spelplezier spat er vanaf" De Limburger ★★★★ 

"Volop theatergenot" Theaterkrant

Bekijk onze thema's

Boek op de planken

Theater Rotterdam en de Bibliotheek Rotterdam bundelen hun krachten. Beiden zijn huizen van verhalen. De een geeft het door op het toneel en de ander door de boeken die zij uitlenen. Maar meer dan eens komen deze werelden bij elkaar, de boeken worden werkelijkheid door ze een podium te geven. Het boek op de planken. 

Team

tekst Ilja Leonard Pfeijffer regie Michel Sluysmans dramaturgie Paul Slangen decor Michiel Voet licht Bart van den Heuvel kostuums Sabine Snijders met Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Sofie Porro en Tim Helderman