Boek op de planken

Theater Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam slaan de handen ineen en brengen boek en voorstelling bij elkaar. Voor de Boek op de planken-boekenkast selecteerden de makers van Theater Rotterdam een collectie boeken die de inspiratie vormden voor het maken van hun voorstelling. In persoonlijke notities in het boek lees je hoe het de maker inspireerde of hoe de auteur de boekbewerking heeft ervaren.

De voorstellingen zijn te zien in Theater Rotterdam, de boeken zijn van Bibliotheek Rotterdam en vind je in de hal van TR Schouwburg en in de Centrale Bibliotheek. In een nagesprek in het theater gaan onder meer makers en auteurs met het publiek in gesprek over de boeken.

Op deze pagina vind je alle Boek op de planken-voorstellingen in een overzicht. Bij elk van deze voorstellingen vind je het bijbehorende boek in de Boek op de planken-boekenkast. Kom, lees, bestel het boek en leen ‘m bij de bibliotheek, of bekijk eerst de voorstelling en luister naar wat de makers te zeggen hebben tijdens een van de Boek op de planken-nagesprekken.

Events in dit thema

 • Het Achtste Leven

  Theater Oostpool
  wo 19 apr 18:30
  Een muzikaal en hartverscheurend familie-epos
  Grote zaal
 • Laura H

  Theater Oostpool
  vr 12 mei 20:00
  De spraakmakende theaterhit uit 2020 in reprise
  Grote zaal