O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2023

Van woensdag 17 t/m zaterdag 27 mei 2023 vindt O. plaats op verschillende plekken in Rotterdam. O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater met unieke locatievoorstellingen en spannende producties in de zalen van de stad. Tijdens het festival zijn voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door jonge makers en meer bekende namen. O. ervaar je het beste met een dagticket waarmee je voor slechts €35 van vroeg tot laat all over Rotterdam het festival kunt beleven.

Het festival opent op woensdag 17 mei met First Night: een avondvullend programma met de ‘AfrOpera’ The Golden Stool van Toneelhuis & LOD muziektheater in regie van Gorges Ocloo, en met verschillende sneak-previews van het festival in Theater Rotterdam. Op Hemelvaartsdag vormt het Schouwburgplein en omgeving het decor voor de stadsopera Here & There waarbij Rotterdamse verhalen en talenten uit verschillende wijken samenkomen. Op de eerste zaterdagavond van O. staat Prisoner of the State in de grote zaal van De Doelen. Deze imposante nieuwe klassieker van de Amerikaanse componist David Lang gebaseerd op Beethovens opera Fidelio is exclusief te zien in Rotterdam.

Dagtickets, passepartouts en losse tickets
Er zijn verschillende soorten tickets te koop: dagtickets (een dag voor 35 euro, maak je eigen voorstellingsselectie), een passepartout (tien dagen alle voorstellingen voor 179 euro) of losse tickets. Kijk hier voor meer info over de mogelijkheden.


Het complete programma vind je op o-festival.nl
Het programma in Theater Rotterdam vind je hier.

Events in dit thema