Dit seizoen werken we met het coronatoegangsbewijs

Coronatoegangsbewijs
Vanaf 20 september 2021 heb je bij Theater Rotterdam voor elke voorstelling naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig in combinatie met een legitimatiebewijs. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die je uitsluitend kunt aanmaken in de CoronaCheck-app of op Coronacheck.nl als je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve PCR-test van Testen voor toegang hebt. Deze QR-code wordt gescand bij de ingang, mits je een legitimatiebewijs kunt tonen zodat we zeker weten dat iedereen zijn of haar eigen coronatoegangsbewijs bij zich heeft. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je moet nemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie Rijksoverheid.nl.

Geldigheid
Vanaf 8 februari 2022 is de geldigheid van het coronatoegangsbewijs gelijkgeschakeld met die van andere Europese landen. Het vaccinatiebewijs is (voor iedereen vanaf 18 jaar) tot 270 dagen na afronding van volledige vaccinatie geldig. Het herstelbewijs is tot 180 dagen na de positieve test geldig. Voor de boostervaccinatie is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld. 

Waarom?
Inmiddels is het coronatoegangsbewijs voor alle theaters verplicht gesteld door de overheid. "Het coronatoegangsbewijs is voorlopig de enige oplossing om op een veilige manier meer publiek in ons theater te kunnen verwelkomen. Hoewel we geloven dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn, zijn we blij met deze -hopelijk tijdelijke- oplossing en kijken we uit naar volle zalen.” – Directie Theater Rotterdam: Walter Ligthart & Alida Dors.

Kijk voor meer info op tr.nl/coronatoegangsbewijs of op Rijksoverheid.nl. Heb je daarna nog vragen? Stel ze via kassa@theaterrotterdam.nl of bel ons op 010-4118110 (ma t/m za 14:00-17:00).