Vanaf 20 september werken we met het coronatoegangsbewijs

Coronatoegangsbewijs
Vanaf 20 september heb je bij Theater Rotterdam voor elke voorstelling naast een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig in combinatie met een legitimatiebewijs. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die je uitsluitend kunt aanmaken in de CoronaCheck-app of op Coronacheck.nl als je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve PCR-test van Testen voor toegang hebt. Deze QR-code wordt gescand bij de ingang, mits je een legitimatiebewijs kunt tonen zodat we zeker weten dat iedereen zijn of haar eigen coronatoegangsbewijs bij zich heeft. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je moet nemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie Rijksoverheid.nl.

Waarom?
Inmiddels is het coronatoegangsbewijs voor alle theaters verplicht gesteld door de overheid. Het grote voordeel hiervan is dat we vanaf 25 september de 1,5 meterregels los mogen laten en de zalen volledig mogen vullen. Voor de voorstellingen tussen 20 en 25 september geldt een korte overgangsperiode. De zalen zijn dan voor tweederde gevuld, en buiten de zalen (bij inloop en uitloop in de hal en de foyer) gelden nog wel de 1,5 meter-regels. Ook in deze periode moet elke bezoeker een coronatoegangbewijs en een legitimatiebewijs kunnen tonen.

"Het coronatoegangsbewijs is voorlopig de enige oplossing om op een veilige manier meer publiek in ons theater te kunnen verwelkomen. Hoewel we geloven dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn, zijn we blij met deze -hopelijk tijdelijke- oplossing en kijken we uit naar volle zalen.” – Directie Theater Rotterdam: Walter Ligthart & Alida Dors.

Kijk voor meer info op tr.nl/coronatoegangsbewijs of op Rijksoverheid.nl. Heb je daarna nog vragen? Stel ze via kassa@theaterrotterdam.nl of bel ons op 010-4118110 (ma t/m za 14:00-17:00).