Alida Dors te gast bij STATEMENTS

Op donderdag 21 oktober is de derde aflevering van de nieuwe talkshow STATEMENTS te zien op het live-kanaal van Het Nieuwe Instituut. Artistiek directeur van Theater Rotterdam Alida Dors schuift aan om samen met illustrator Brian Elstak en presentator Shay Kreuger aandacht te besteden aan de Black Achievement Month. 

Over STATEMENTS
In een tijdperk waarin je gemakkelijk struikelt over ongegronde meningen en het niet eenvoudig is om van perspectief te veranderen, biedt STATEMENTS juist ruimte voor nieuwe inzichten en prikkelende ideeën. Samen met Het Nieuwe Instituut zorgt Shay Kreuger ervoor dat discussies veranderen in open gesprekken en dat vooroordelen plaatsmaken voor nieuwsgierigheid. Ze neemt in dit programma actuele vraagstukken onder de loep met uiteenlopende gasten en een betrokken publiek. Denk maar niet dat je lekker achterover kunt leunen; STATEMENTS draait om interactie! Er is ruimte voor iedereen die hun mening zou willen delen, dus neem plaats aan de (digitale) tafel en neem deel aan het gesprek.

Alida Dors en Brian Elstak zijn niet de enige gasten in de derde aflevering van STATEMENTS. Presentator Shay Kreuger gaat ook in gesprek met Marjan Moed (theatermaker en single activist) en Ruben van Gaalen (onderzoeker bij het Centraal Bureau van de Statistieken) over 'single design', en ze praat met Leila Lambrechts (seksuoloog) en Ferdi Sibbel (art director en stylist) over seks & fashion. Ook is er een speciale voordracht door Daniëlle Zawadi (schrijver en spoken word artiest).

Over Shay Kreuger
Shayveca Kreuger, beter bekend als Shay, is all-round presentatrice, interviewer en mediamaker werkzaam bij radio, televisie en theater. Zo heeft ze gewerkt bij FunX (Fresh’n Up, later Morad & Shay), is ze bekend van haar televisiedocumentaire Brieven van Pancho en is ze gedeeltelijk verantwoordelijk voor het programmeren van For The Record bij Het Nieuwe Instituut. Daarnaast werkt ze bij Hogeschool Rotterdam als studieloopbaancoach en deeltijd docent Ondernemen. Sinds 2017, heeft ze haar eigen programma: SHAY! op NPO Radio 2.

STATEMENTS #3
Donderdag 21 oktober, 20:00 – 21:00 uur
Online te zien op live.hetnieuweinstituut.nl