Kaartverkoop De Dansweek van start

Tijdens De Dansweek van 1 t/m 12 juni 2022 staat Theater Rotterdam volledig in het teken van dans. Een breed, internationaal aanbod van gerenommeerde makers en werk van jonge, Nederlandse choreografen. Met wereldpremières van HOLD van choreograaf Connor Schumacher en RUN QUIET van Rotterdamse maker Dalton Jansen. Nederlandse premières van Tabea Martin en MN Dance Company/Silence, en meer. De kaartverkoop van het volledige programma is nu van start.

Wereldpremières van prijswinnende makers
Connor Schumacher en Dalton Jansen werken beiden aan een nieuwe voorstelling die tijdens De Dansweek in première gaat. In HOLD van Connor Schumacher (winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019) maken zes experts op het gebied van sociale en ruimtelijke vormgeving, kunst, wetenschap en samenleving een speelveld, dat uitnodigt tot een gezamenlijke oefening in wat samen leven nu eigenlijk betekent. De vorm van het eindproduct is niet vooraf bepaald. Dalton Jansen, winnaar BNG Bank Dansprijs 2021, doet in RUN QUIET onderzoek naar haat-liefderelaties. Vier dansers dansen tegelijkertijd twee duetten. Het ene begint vanuit liefde, het andere vanuit haat.

Internationale topdans van gerenommeerde makers
Theater Rotterdam presenteert tijdens De Dansweek werk van bekende makers uit binnen- en buitenland. In de succesvolle voorstelling any attempt will end in crushed bodies and shattered bones van Jan Martens verbeeldt een heterogene, zeventienkoppige groep dansers de kracht die schuilt in uit de pas lopen. Met dansers tussen de 17 en 70 jaar. In Nothing Left onderzoekt Tabea Martin de impact die de dood van anderen op ons heeft. 71BODIES 1DANCE is een 71 minuten durende soloperformance van Daniel Mariblanca waarin Mariblanca zich richt op het brengen van zichtbaarheid en genereren van kennis over de transgendergemeenschap. Arno Schuitemaker presenteert met O S C A R drie solo’s in één. In Sudden and Suspended van NDT 2 komen de choreografische stemmen van de Roemeense maker Edward Clug, Canadese Tiffany Tregarthen en David Raymond en Zweedse Johan Inger samen. Scapino Ballet Rotterdam, neuropsycholoog Erik Scherder en arts en onderzoeker Cuna Knegt presenteren in Dancing and the Brain een unieke avond over de indrukwekkende positieve effecten van dans op het brein. En MN Dance Company presenteert met DE-SET hoogtepunten uit eerder werk, live begeleid door het duo Silence.

Voorstellingen van jonge makers
Naast werk van gevierde makers zijn er diverse voorstellingen van jonge, veelbelovende choreografen te zien. De solovoorstelling Nadia van Amira al Rawi schetst de complexiteit van de verschillende fases van rouwverwerking. Shailesh Bahoran onderzoekt in Kishan de verhouding tussen hem, zijn zoontje Kishan en de buitenwereld. Kishan is 8 jaar, non-verbaal en heeft een ingrijpende autismespectrumstoornis. De Dansweek wordt vervolgens feestelijk afgesloten door het Black Birds programma, een samenwerking tussen Dalton Jansen en Theater Rotterdam.

Geworteld in Rotterdam, dé internationale dansstad van Nederland, onderscheidt Theater Rotterdam zich jaarrond middels een meerstemmige, veelvormige en interdisciplinaire dansprogrammering. Met als hoogtepunt en afsluiter van het seizoen: De Dansweek.

Voor het volledige programma en tickets, klik hier