© Cye Wong-Loi-Sing / Brand New Guys

Well Made Productions en Theater Rotterdam bundelen krachten met episch familieverhaal

In seizoen 2022-2023 presenteren we samen met Well Made Productions de voorstelling The Story of Travis. Dit epische familieverhaal is geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry uit 1959. 

In 2016 haalde Well Made Productions A Raisin in the Sun naar Nederland, en in de daaropvolgende jaren produceerde ze het gehele drieluik genaamd The Raisin Cycle. De nieuwe toneeltekst The Story of Travis is een ode aan het werk van Lorraine Hansberry, waarin de dromen van een zwarte familie centraal staan. De voorstelling tourt in het voorjaar van 2023 langs de grote theaterzalen van Nederland.


Unieke samenkomst van kennis, kunde en krachten

Bi-culturele verhalen voor een divers publiek in de grote zaal worden nog altijd te sporadisch gemaakt, terwijl de tijdsgeest enorme sprongen maakt. Met The Story of Travis dragen Well Made Productions en Theater Rotterdam vanuit Nederlands perspectief bij aan de dialoog binnen de Afrikaanse diaspora. Samora Bergtop (artistiek producent van Well Made Productions) vertelt: "Samenwerken met Theater Rotterdam met Alida Dors aan het roer, voelt als thuiskomen. We kunnen hier werken vanuit een veilige plek, waar discussies over de randvoorwaarden van inclusief denken niet bestaan. Theater maken is voor ons, naast hard werken, ook heel veel joy hebben en dat is de essentie van deze connectie. Scherp zijn, schuren, zonder elkaar pijn te doen."

Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) vult aan over deze samenwerking: "Het is een eer om met Well Made Productions samen te werken. Ze hebben in eerdere producties laten zien dat ze een publiek bereiken dat tot nu toe te weinig bediend wordt. De samenwerking is een unieke samenkomst van kennis, kunde en krachten die in Nederland z’n weerga niet kent.”


Vijfkoppige creative crew on a mission

De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. Zij delen de missie om kunst te creëren waaraan een breed en divers publiek zich kan spiegelen, en wat ervaren kan worden als belangrijk ijkpunt in een inclusieve samenleving. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom optrekken met schrijver/scenarist Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede geeft het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent voor de choreografie.

Kaartverkoop per direct gestart

The Story of Travis gaat in première op zaterdag 11 maart 2023 bij Theater Rotterdam. De voorstelling tourt tot en met zondag 23 april en is te zien in Almere, Amsterdam, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Meer over de voorstelling en alle tourneedata zijn te vinden op tr.nl/thestoryoftravis. De kaartverkoop is per direct gestart.

Wil je dit epische familieverhaal bezoeken met je tante, opa, schoonzus of brother-from-another-mother? Vanaf twee personen kun je al een familieticket kopen voor de speelbeurten bij Theater Rotterdam (€ 15,- per persoon).