Duitse oeuvre-prijs voor Wunderbaum

Wunderbaum, het collectief rondom Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en Marleen Scholten, stond van 2018 tot afgelopen september aan het hoofd van Theaterhaus Jena. Het theater in het oosten van Duitsland wordt traditioneel door een collectief geleid. Vanaf volgend seizoen hebben de eveneens Nederlandse regisseur Lizzy Timmers en Wunderbaum-vormgever Maarten van Otterdijk er samen met het huidige ensemble de artistieke leiding.

Met de Martin Linzer Theaterpreis bekroont Theater der Zeit jaarlijks een ’totaalwerk over een langere periode’. De prijs is genoemd naar de Duitse theatercriticus Martin Linzer (1931-2014), die meer dan zestig jaar als auteur en redacteur voor het Berlijnse theatertijdschrift werkte.

Het enige jurylid voor de prijs van dit jaar is TdZ Thüringen redacteur Michael Helbing, die ook een laudatio zal uitspreken tijdens de prijsuitreiking bij een opvoering van The Clowns Convention van Wunderbaum op 10 september in Amsterdam, als onderdeel van de Dutch Theatre Meeting.