Wunderbaum maakt podcast over Boze Bejaarden

Boze Bejaarden is een achtdelig tragikomisch operette hoorspel dat zich afspeelt in en om een verzorgingshuis. Met een topcast van senioren: Jetty Mathurin, Frieda Pittoors, Leny Breederveld, Aus Greidanus en Jaak van Assche.

Wunderbaum en het HERMESensemble lanceren een achtdelige podcast over de ouderenzorg. In de coronaperiode is duidelijk geworden dat onze omgang met ouderen onder druk is komen te staan en dat bezuinigingen en personeelstekort leiden tot grote spanningen. De bejaarden pikken het niet langer.  

Emilienne (86) heeft een relatie met haar masseur Nestor (75). Het is dik aan, ze zijn smoorverliefd. Na een lange periode waarin ze elkaar niet mochten ontmoeten, genieten ze van hun hereniging. Enkele buren: Mireille (82), Leon (83) en Agneske (89) zien het met lede ogen aan. Het geluk van het prille koppel confronteert hen met oude wonden. Ze bedenken een plan met onvoorziene gevolgen: iedereen in de omgeving, waaronder ook het verzorgend personeel (allemaal pakweg 40), wordt erin meegesleurd.

Boze Bejaarden is een “comedy of errors” met veel misverstanden en romantische en warme momenten. Tegelijkertijd is het, zoals het hoort in operette, een scherpe kritiek op onze omgang met de zorg en met ouderen.
 
Het hoorspel is in eerste instantie te beluisteren als podcast. Volgend jaar brengt Wunderbaum een live versie met acht acteurs, vier muzikanten, twee zangers, een dirigent en een hoorspelspecialist naar het theater. Annelies Verbeke en Gaea Schoeters schreven de tekst. Annelies Van Parys schreef nieuwe muziek en arrangeerde aria’s uit het klassieke operette-repertoire.
 
Boze Bejaarden wordt als podcast aangeboden door de NTR.