Apollonia Theresa Bitzan

Florentina Holzinger geselecteerd voor Theatertreffen '23

We feliciteren Florentina Holzinger, haar artistieke team, het ensemble en alle partners van harte voor de selectie van Ophelia's Got Talent in Theatertreffen Festival 2023. We zijn enorm trots en kijken er enorm naar uit om iedereen verwelkomen in Theater Rotterdam in september.

De 10 geselecteerde producties voor het Theatertreffen van dit jaar zijn officieel gepubliceerd. Proficiat aan de uitgenodigde regisseurs, ensembles en theaters!

De jury over Ophelia's Got Talent:
"De superheldinnen van Florentina Holzinger zijn terug - nog moediger, strijdbaarder en zeewaardiger dan voorheen. De avond wordt georganiseerd door de piraat met glazen ogen 'Captain Hook', die net als de, rest van het vrouwenensemble, topless is. Het stuk begint als een talentenjacht van atleten van diverse capaciteiten, brekend met traditioneel lichaamsbeeld en smaaknormen. Ze dragen hun littekens met trots en bedenken nieuwe vormen van gratie. De stunts nemen voortdurend toe: van freediving in verschillende plassen water tot massale masturbatie op een zwevende helikopter, van sirenes zingen tot de plastic afvalwerveling in het zwembad. De rode draad in Holzinger's maximalistische show van zeedieren is Shakespeares Ophelia, waarvan het lopen in het water hier geherinterpreteerd wordt als een empowermentstrategie: de acteurs vertellen en overschrijven hun traumata door zelfbepaald, gecontroleerd te flirten met de gevaar van hun leven. Van overlevingsmodus tot waanzinspektakel."

Ophelia's Got Talent is een productie van de Volksbühne op het Rosa-Luxemburgplein en Spirit in coproductie met asfalt-festival , DE SINGEL International Arts Centre, Productiehuis Theater Rotterdam, Kampnagel International Summer Festival (Kampnagel - Internationales Zentrum für schönere Künste) en Gessnerallee Zürich , De Singel Antwerpen.

#ACT #ACTheaterRotterdam #ACTogether