Foto: Stacii Samidin

The story of Societies - Fotowedstrijd

Theater Rotterdam, The story of Travis en fotograaf Stacii Samidin slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking waar jij onderdeel van kan uitmaken.

Weet jij het leven vast te leggen? En heb jij altijd al in een expositie willen hangen of een eigen officiële shoot willen leiden?

Een doodgewone dag zit vol mooie momenten. Verkeer in de ochtend, boodschappen op de markt, dansen met vrienden. Jij weet dat normaliteit buitengewoon mooi kan zijn en hebt altijd een camera bij de hand om dit vast te leggen.  

De voorstelling volgt het verhaal van Travis, een fotograaf met een nomadisch bestaan. Voor The story of Societies vragen we je om even in de schoenen van Travis te stappen. En net als juryvoorzitter Stacii Samidin ons de schoonheid van het alledaagse te laten zien. 

Wat moet je doen?

Heb je al helemaal zin gekregen om de essentie van het alledaagse te vangen? 
Dit is hoe je mee kan doen:

LET OP: Een Google account is vereist. Mocht je nog geen account hebben, maak er dan snel eentje aan!

  • Schrijf je in via het inschrijfformulier
  • Omschrijf je motivatie om mee te doen
  • Upload maximaal 5 foto's
  • Lever je foto's aan vóór 2 april 2023

De Jury

Niemand minder dan ‘Societies’ meesterbrein Stacii Samidin zal de foto’s beoordelen op basis van compositie, creativiteit en algehele kwaliteit.

Over Stacii Samidin

Rauwe eerlijkheid, radicalisme en onbekende gebieden vormen de basis van Samidin zijn doorlopende levenswerk genaamd Societies. In de kern is de essentie van het zien, horen en accepteren van een mens zonder vooroordelen en oordeel. In Societies worden de levens van minderheden, onderdrukten en mensen met een onorthodoxe levensstijl van over de hele wereld gedocumenteerd. Het doel is om een verschuiving te creëren in het individuele en collectieve bewustzijn door onze perceptie uit te dagen en de stemmen van het ongehoorde te verheffen door middel van fotografie en film.

Wat kan je winnen? 

De winnaar mag de shoot verzorgen van het campagnebeeld van een nog te bepalen voorstelling van Theater Rotterdam. De productie van deze shoot wordt geheel verzorgd door Theater Rotterdam. Daarnaast krijgt de winnende inzending een expositie tijdens de dernière van The story of Travis in de hal van de Schouwburg. 

De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 april 2023.

Laat de wereld jouw beste shots zien!

Voor vragen kun je mailen naar: quantay.ipcedencia@theaterrotterdam.nl.