Art of Performing week

Bekijk hier het volledige programmaTheater Rotterdam presenteert van woensdag 13 september t/m 21 september Art of Performing Week, een festival dat de laatste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse dans en performance art toont.


Theater Rotterdam laat onder de titel Art of Performing werk zien van makers die alle disciplines doorkruisen en beeldende kunst, performance, dans, theater, muziek en media in gebruiken hun werk. Hun werk is te zien op toonaangevende podia over de hele wereld en is continu in ontwikkeling door een doorgaande wisselwerking met makers, publiek, theaters, musea, expositieruimtes en de muziekscene. De producties uit Art of Performing sluiten aan bij het hartslag van Rotterdam en het artistieke DNA van de stad. Ze zijn rauw, brutaal en een belevenis om te bezoeken.

Het Festival begon woensdagavond 13 september met Spoiler en DFS, hieronder volgt het programma t/m donderdag 21 september

 

FB theater - Ivo Dimchev
do 14 september 20:30 TR Schouwburg
FB theater is real time theater on demand. Ivo Dimchev laat het publiek tijdens de voorstelling comments posten. Niet alleen bepalen de toeschouwers letterlijk wat de performers zeggen, maar ze geven ook direct een reactie op wat er op het podium gebeurt. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

Cock, cock… who’s there? - Samira Elagoz
vr 15 september 19:00 TR Schouwburg
De Finse/Egyptische Samira Elagoz onderzocht haar eigen seksuele aantrekkingskracht door mannen te ontmoeten die ze vond in online advertenties en op datingsites. Ze filmde die ontmoetingen, in verschillende landen. Het levert een opmerkelijke voorstelling op waarin gek genoeg vooral de kwetsbaarheid van mannen zichtbaar wordt. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

Auguri - Ballet du Nord / Olivier Dubois
vr 15 september 20:30 TR Schouwburg
Olivier Dubois’ werk staat bekend als ideeënballet en extreem fysiek. In Auguri rennen 22 dansers letterlijk het geluk tegemoet. Of de performers het geluk ooit bereiken, is de vraag: meestal is het nèt ergens anders dan waar je bent. Klik hier voor meer info en kaarten.

Conversations (at the end of the world) - a two dogs company / Kris Verdonck / Het Zuidelijk Toneel
za 16 september 20:15 TR Schouwburg
Er is niet eens meer hoop of vrees, maar bovenal het ijle nu waarin we onszelf als mensheid observeren in de armetierige nietigheid van het grote geheel. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

Bimbo - Theater Rotterdam: Boogaerdt/VanderSchoot
za 16 september 22:00 en zo 17 september 15:00 TR Schouwburg UITVERKOCHT
Boogaerdt/VanderSchoot was deze zomer te gast bij de prestigieuze Biënnale van Venetië. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid hernemen ze hun prijswinnende installatie Bimbo (2011). Een verontrustende peepshow vol citaten uit R&B-videoclips en hedendaagse reclame-uitingen. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

7even - ICK / Ballet National de Marseille
wo 20 september 20:15, TR Schouwburg
Zeven choreografen maken hun fascinatie voor het lichaam kenbaar. Rauw, gestileerd, politiek, technologisch, minimalistisch of expressief, ze hebben één ding gemeen: het lichaam is de inspiratie – en krachtbron. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

The unpleasant surprise - Theater Rotterdam: Davy Pieters
wo 20 t/m za 23 september 20:00
Met alles wat wij vastleggen gaat ook iets verloren. Kijkend naar de herhalende beelden in The unpleasant surprise realiseer je jezelf hoe vol je hoofd en geheugen zit met fragmenten die nog onge-documenteerd in je hoofd rondzweven. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

Multiverse - CAMPO / Louis Vanhaverbeke
do 21 september 20:30 TR Schouwburg
In Multiverse is Vanhaverbeke een multifunctionele discjockey. Hij speelt met taal, muziek en voorwerpen en danst-speelt-prutst-slamt zich zo een baan door de ruimte. Klik hier voor meer info en kaarten.

 

 

 

Art of Performing later in het seizoen
Ook door het seizoen zijn er voorstellingen te zien in Rotterdam uit de serie Art of Performing. Waaronder Nicht Schlafen van Les Ballets C. de la B. / Alain Platel (3 okt, TR Schouwburg). De veelbelovende Marokkaanse choreografe en performer Bouchra Ouizguen is tweemaal te gast in Rotterdam. Met Ottof (23 nov, TR Schouwburg) en met Jereda (22 feb, TR Schouwburg, Nederlandse première). In de serie zijn nog andere Nederlandse premières zoals Apollon Musagète van Campo / Florentina Holzinger (10 jan, TR Schouwburg) en 69 positions van Mette Ingvartsen (31 mei en 1 juni, TR Schouwburg). Het volledige overzicht is terug te vinden via

 

www.theaterrotterdam.nl/artofperforming.

 

Ik wil meer weten over