Boogaerdt/VanderSchoot hosten The Ancestor Project Lab - WE LIVE HERE

Boogaerdt/VanderSchoot sluiten zich deze zomer voor een paar dagen aan bij de WE LIVE HERE gemeenschap, om met het Ancestor Project Lab een workshop te geven waar je een hedendaagse ritueel ontwikkelt om je voorouders te eren. Van 8 juli t/m 12 juli zijn de twee makers van Theater Rotterdam te vinden in de BAU Studio’s in Amsterdam. Deze editie is een productie van Nicole Beutler Projects, in samenwerking met Keren Levi | Neverlike, Theater Rotterdam, BAU en Julidans

WE LIVE HERE is een jaarlijkse zomeracademie aan het einde van het culturele seizoen, waar er tijd wordt vrijgemaakt voor experimenten, onderzoek en reflectie buiten de normale individuele projecten en productie agenda’s. Tijdens deze 9e editie worden er professionals uitgenodigd uit diverse werkvelden binnen performance art, maar ook daar buiten. WE LIVE HERE bestaat uit twee Laboratory programma’s bestaande uit workshops, lezingen, expedities, How-Do-You-Work sessies en bezoekjes aan Julidans.

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot gaan in The Ancestor Project Lab nauw samenwerken met videoartist Roderik Biersteker. Er zal een hedendaagse ritueel worden ontwikkeld om je voorouders te eren. Vanuit het idee dat geschiedenis niet is wat daadwerkelijk is gebeurd, maar waar jij voor kiest om te onthouden, wordt er ruimte gecreëerd voor transformatie. Een plek waar de virtuele wereld en onze technologische extensies onderdeel zijn van een nieuw Voorouderlijk Altaar.
Het onderzoek verdiept zich in een manier hoe wij onze wonden, of de wonden van de wereld, kunnen omzetten in bronnen van macht door de verhalen uit ons verleden van ons af te schudden.
 

Boogaerdt/VanderSchoot gaan een ritueel ontwikkelen waarin je je historische bagage kan achterlaten, het verhaal dat we in de loop van duizenden jaren en vele levens hebben geërfd – het verhaal dat ons naar onze huidige familie trok. Als we deze 'voorouderlijke vloeken' kunnen doorbreken, kunnen we verder gaan en nieuwe verhalen creëren die de wereld tegenwoordig nodig heeft. In de workshop is de geschiedenis van onze ouders de inspiratie om naar een mogelijke toekomst te kijken, naar de evolutie van ons menselijk lichaam en onze collectieve geest. 

Meer informatie of aanmelden? Klik dan hier!