5 vragen aan Tjon Rockon van Grande Loge

Opperbouwmeester Tjon Rockon organiseert rituele onderdompelingen. Zo wit als sneeuw en zo zwart als drop. Heet als peper. Zo zoet als de liefde. Deze zomer jaagt hij met zijn collectief Grande Loge het Paradepubiek uit de comforzone. We stelden hem 5 vragen over zijn nieuwe productie Ma Pang Pang die op 13 september in première gaat tijdens de Art of Performing Week 2019.



Hoe kwam je op het idee voor Ma Pang Pang?

Danime Mvambanu en Devante Albitrouw zijn dansers uit de dancehall culture. Dani en Dev leven deze culture to the max. Ze reizen drie keer per jaar naar Kingston in Jamaica, de geboorte plek van Dancehall. In december 2018 ben ik met hen meegereisd om deze rauwe dancehall soundsystem culture te proeven, zien en ervaren. Het was een experience waarbij mijn chakra’s naar onbestaande hoogtes werden gepompt. Deze trip, de dancehall culture en met name Dani en Dev vormden de inspiratie voor het maken van (Ma) Pang Pang a.k.a. A Ritual Soundsystem.
 

En toen? 

In een leegstaand kantoorpand, onder de landingsbaan van Rotterdam Airport, zijn we in een periode van ongeveer twintig dagen nader tot elkaar gekomen. We hebben getracht onszelf naar hogere sferen te brengen via rituelen, schreeuwsessies, slaapsessies, wandelingen over een verlaten industrieterrein, en hebben elkaar in de brandende zon gebaad in Dettol.
 

Met welke instelling wil je dat het publiek straks de zaal inloopt?

Alsof je niets bent, alsof je schijt hebt, alsof je in brand staat. We gaan je pompen, we gaan je melken en marineren. Breng je moeder en al je exen, maar laat je kinderen thuis (16+). En neem vooral cash money mee!
 

Ma Pang Pang stond deze zomer al op de Parade, wat kunnen we nu verwachten?

Meer sex, meer geil, meer exotisch.
 

Wat wil je zelf nog kwijt aan de lezers?

We hebben een naam, een sofinummer en andere shit waar we niet om hebben gevraagd. Buiten zijn we caissières, schoonmakers, vakkenvullers, dansers en acteurs. We verdwijnen in onze rollen, alleen hier zijn we echt.

Ma Pang Pang is te zien tijdens de Art of Performing Week 2019 op vrijdag 13 september (première) en zaterdag 14 september. Meer info