4 vragen aan Melih Gençboyacı

Tijdens Welcome To Our Guesthouse nodigen wij een nieuwe generatie makers uit om te werken, repeteren, creëren en de resultaten te presenteren aan collega’s en publiek. Wij spraken artistiek ontwikkelaar van Productiehuis Theater Rotterdam Melih Gençboyacı.

Vertel ons in het kort wat Welcome To Our Guesthouse is?

Dit is het platform van Productiehuis Theater Rotterdam voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie makers. We bieden de makers een tijdelijke leef- en werkruimte voor onderzoek en verdieping van hun toekomstige artistieke praktijken. Voor de derde editie hebben we Brogan Davison, Niklas Niki Blomberg, Paula Chaves en Timo Tembuyser uitgenodigd.

Hoe ziet de aanloop naar het festival eruit?

Bij Welcome To Our guesthouse ligt de nadruk vooral op het artistieke onderzoek van de makers. Ze delen gedurende dit proces hun praktijken, ideeën en werkruimte met elkaar. Daarnaast organiseren we voor hun werksessies met curatoren, activisten, wetenschappers en kunstenaars binnen en buiten het Rotterdamse kunstveld. De periode wordt afgesloten met een festival van vier dagen waarin de makers hun ervaringen, bevindingen en werk kunnen delen met publiek en collega’s.

Wat is de kracht van Welcome To Our Guesthouse?

In deze tijd waarin radicale overgangen plaatsvinden, is er vaak te weinig ruimte voor experiment. We geven de makers de ruimte om te experimenteren en de tijd om te werken aan hun toekomstplannen.

Waarom mag het publiek Welcome To Our Guesthouse niet missen?

Voor de derde editie van Welcome To Our Guesthouse vertrekt Niklas Niki Blomberg vanuit Chinese geneeskunde en maakt nieuwe electro muziek instrumenten voor een Digitale Gember Opera. De sociaal onhandige Brogan Davsion leent de woonkamers van Rotterdammers om de prestatie van haar leven te geven en Paula Chaves doet een forensisch performative onderzoek naar de geschiedenis van de heilige, medicinale plant coca. Samen met Hélène Vrijdag gaat Timo Tembuyser een nieuwe, eigen mythe creëren vanuit mannelijke en vrouwelijke stem. Zo bevragen ze de betekenis van deze stemmen in de huidige samenleving.

Deze vernieuwende makers kunnen niet zonder publiek. Ze willen hun concepten testen, samen experimenteren en uitkomsten delen. Dus, feel welcome and be our guest!

Vier makers, vier inspirerende concepten, vier repetitieweken en vier festivaldagen. Dat is Welcome To Our Guesthouse! Klik hier voor meer informatie en tickets.