Khalid Amakran

Wat doe ik hier: Ravi Sandberg

“Ik studeerde vorig jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met mijn afstudeerfilm Regen
won ik een Filmfonds Wildcard. Dat betekent dat ik nu een mooi startbedrag heb om een nieuwe film te maken. Daar houd ik me mee bezig als ik niet hier bij Theater Rotterdam aan het werk ben. Dit is mijn bijbaan, waardoor ik hiernaast alle tijd en ruimte heb om aan mijn film te werken.

De combinatie is perfect: in de schrijffase van mijn film werk ik vaak alleen. Achter de receptie ben ik juist sociaal en dienstbaar. Iedereen die via de artiesteningang van Theater Rotterdam binnenkomt, moet langs mij. Zeker ’s avonds heb ik nog wel eens de tijd om een boek open te slaan. Dat levert mooie gesprekken op als eriemand binnen komt die de schrijver of het boek kent.

Deze omgeving is dan ook inspirerend. Theater en film hebben veel overlap: een tijdgebonden medium dat een verhaal vertelt. Er zijn ook genoeg theatergezelschappen die dat op een heel filmische manier doen. Dus wanneer mijn collega’s me tippen dat ik echt een voorstelling moet zien, probeer ik dat zeker te doen.”

Maandtip van Ravi:

Ayahuasca | AMENTI MOVEMEANT

“Gil Gomes Leal is een van de meest oorspronkelijke en krachtige dansers die ik ooit heb gezien en ik ben heel benieuwd wat hij als choreograaf gaat neerzetten.”

za 26 okt &  zo 27 okt bij Theater Rotterdam

Tekst: Ellen Mannens

Fotografie: Khalid Amakran