Wat doe ik hier: Maidie van den Bos

EIGENAAR BLOESEMBAR / CULINAIR CONCEPTONTWIKKELAAR

“De afgelopen drie seizoenen sloot ik Club Imagine af door de bezoekers te trakteren op een drankje van mijn Bloesembar. Club Imagine zocht antwoorden op vraagstukken rond het klimaat en de socio-ecologische crisis. Dat konden behoorlijk zware avonden zijn. Daarom sloot ik de avonden voor de bezoeker af met een zelf gebrouwen drankje dat de veerkracht van de natuur liet zien. Die veerkracht is de hoop die we hebben: uit ieder zaadje groeit uiteindelijk weer iets nieuws als we de natuur maar haar gang laten gaan.

Ik maak drankjes met ingrediënten uit de natuur. Zo maakte ik champagne van de kerstboom op de Coolsingel en serveerde die op de nieuwjaarsreceptie van Theater Rotterdam. Dit is voor mij de ideale plek om mijn werk te serveren. Mensen die hier komen zijn open minded. Klaar om hun zintuigen te laten prikkelen. Dat doen ze door zich tijdens een voorstelling visueel en geestelijk te laten prikkelen, maar daarna gaan ze nog een stap verder door bij mij een drankje te drinken en dus letterlijk iets in hun lijf te stoppen.

Heb je wel eens vierhonderd man op een szechuan bloemknop zien kauwen? Dat is een sensatie en dat schept een band tussen bezoekers. Dat is wat natuur kan doen. Ook in de stad.”

Maandtip van Maidie:

DYING TOGETHER /Earth 
THEATER ROTTERDAM: THIRD SPACE / LOTTE VAN DEN BERG /THEATER ROTTERDAM

“Wat mij heel erg boeit aan alles van Lotte van den Berg is hoe zij de mens en klimaatverandering
aan de kaak stelt, door juist kleine voorbeelden aan te halen. Het is allemaal, helaas, zo pijnlijk waar.” 

di 5 nov t/m do 7 nov bij Theater Rotterdam

Tekst: Ellen Mannens

Fotografie: Khalid Amakran