Venus Pop Grotto! onderdeel van Het Atelier

Het Atelier is het talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival waar jaarlijks een aantal nieuwe generatie makers kunnen onderzoeken en experimenten. De makers werken een jaar aan hun eigen theatertaal via workshops, ontmoetingen en residenties en worden begeleid op artistiek, productioneel en zakelijk vlak. Voor het tweede jaar op rij dragen drie samenwerkingspartners de maker(sduo) aan. Productiehuis Theater Rotterdam heeft het Rotterdamse kunstenaarscollectief Venus Pop Grotto! naar voren geschoven. De andere makers zijn Lunatics & Poets (aangedragen door Noord Nederlands Toneel) én Dilan Yurdakul (aangedragen door Likeminds).

Momenteel is het makerstraject van Venus Pop Grotto! (bestaande uit Nora Ramakers en Anna Luka da Silva) in volle gang. Gedurende vier weken werkt het duo aan haar performance THE BIG PURIFICANTE bij Productiehuis Theater Rotterdam. De eerste toonmomenten vinden plaats op 18, 19 en 20 december bij Theater Rotterdam locatie Schouwburg. Nora en Anna Luka sluiten het traject af met presentaties op Oerol en Over het IJ Festival in 2020. 

Wat het kersverse collectief* vooral aanspreekt in Het Atelier is de langdurige mogelijkheid om te onderzoeken hoe haar artistieke praktijk zich van de klassieke theaterzaal naar buiten kan bewegen. In een open ruimte wil het duo experimenteren met nieuwe performatieve codes die verschillende vastgeroeste verhoudingen tussen het menselijke en het niet-menselijke bevragen en transformeren. Ze wil een gedeelde ervaring stimuleren; een happening in plaats van een beschouwing.

Wil je aanwezig zijn bij de eerste ceremoniële performances van Venus Pop Grotto!? Klik hier voor meer info en tickets.

*De naam Venus Pop Grotto! hebben Nora en Anna Luka gereclaimd van de Rotterdamse kunstenaar Boris Van Berkum. Zijn kunstwerk met de gelijknamige titel, was onderdeel van een installatie die in 2011 in het museum Booijmans van Beuningen Rotterdam stond.