Regisseur Pieter Kramer kondigt vertrek aan bij Theater Rotterdam

Regisseur Pieter Kramer kondigt vertrek aan bij Theater Rotterdam na verplaatsen familievoorstelling.

Theater Rotterdam en regisseur Pieter Kramer konden het niet eens worden over het verplaatsen van de nog te maken en door Kramer te regisseren familievoorstelling. Wolfgang, het wonderjong zou oorspronkelijk eind 2020 in Rotterdam in première gaan, maar dat is vanwege de coronacrisis en alle onduidelijkheid in de theaterwereld gecanceld. 

De familievoorstelling is de grootste en duurste productie die Theater Rotterdam elk seizoen maakt. Theater Rotterdam vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om deze voorstelling te zien, voor een maximale zaalcapaciteit. Dat is in de 1,5 meter samenleving en door de effecten die dat heeft op de theatersector voorlopig niet mogelijk. De directie vond het geen verantwoorde keuze om uit te gaan van haalbaarheid in seizoen 2021-2022 en koos voor het daaropvolgende seizoen.

Over die keuze en een alternatief  in de vorm van een locatievoorstelling heeft de directie van Theater Rotterdam gesprekken gevoerd met Pieter Kramer. Hij bleek zich niet te kunnen vinden in verplaatsing van Wolfgang, het wonderjong naar 2022-2023 en heeft laten weten niet meer te willen regisseren bij Theater Rotterdam.  

Wij betreuren deze keuze van Pieter Kramer. Theater Rotterdam gaat zich beraden op de nieuwe situatie en over de wijze waarop we de familievoorstelling willen voortzetten in de periode 2021-2024.